välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör vätgas hemma

Postad av : Jeanette Morales

Vätgas är ett grundämne, och kan inte skapas. Lyckligtvis kan du extrahera den från vattnet ganska enkelt. Varje vattenmolekyl består av två väteatomer och en atom syre. Genom att köra en ström genom vatten, kan du dela upp väte-och syreatomer och samla in vätgas. Du kan sedan tända vätgas för att producera värme

Du behöver:. .
Pencil
Kniv.
Sax.
Pennvässare.
Wire.
Tape.
Batteri.
Vatten.
Salt.
Skål.
Jar.
Cylinder.


1.
Skaffa en blyerts och skär radergummit bort i slutet. Klipp pennan i två ungefär lika stora delar. Du kan antingen använda sax eller kniv.
2.
Vässa både penna bitar i båda ändar för att exponera grafit. Alternativt kan du skiva pennor på längden och dra ut grafit. Om du väljer det senare alternativet, se till att du har en extra penna i fall du bryter grafit.
3.
Klipp två 8-tums bitar av isolerad koppartråd. Skär bort isoleringen från den sista tum av varje med en kniv.
4.
Fäst varje kabel till en penna. Tejpa kabeln till utsatta grafit i ena änden av pennan så att metallen direkt vidrör grafit. Stick den andra änden till en av spolarna vid gränssnittet en lykta batteri. En penna ska kopplas till den negativa terminalen, den andra till det positiva.
5.
Fyll en skål eller burk med vatten och tillsätt en nypa eller två av salt. Sätt pennor i motsatta sidor av burken så att spetsen på varje penna bort från ledningen är under vatten. Tejpa fast dem på sidorna av behållaren så att de stannar på plats. Bubbles borde börja form på översvämmade spetsen på varje penna.
6.
Fyll en flaska med vatten genom att doppa det under ytan. Med flaskan helt under vatten, vända den upp och ner så att inget vatten spill ut. Håll flaskan direkt ovanför den negativa polen, så att bubblor glida upp i den. Dessa bubblor är vätgas.

Tips och varningar


  • Prova peta ett litet hål i slutet av cylindern och skjuta de negativa sonden in i den. Seal upp det med lite epoxi. Terminalen kommer att automatiskt samla in väte.
    
    Copyright © 2011 give2all.org