välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur fungerar nödbelysning?

Postad av : Charlotte Wannberg

Du behöver:
10-tums järn nailRoll av koppartråd, 4 gauge12-volts batteri batteri2 clampsFlat-bladiga screwdriverWire fräs

mer än bekvämlighet

Innan utbredd. användning av el, mycket underhåll, lampor och dyra gas tände hem och städer efter mörkrets inbrott, men varken är tillförlitliga eller ekonomisk nog att låta att operera dygnet runt. Inte helt överraskande, som aktiviteter och yrken förde fler människor samman, blev olyckor och katastrofer fler, Iroquois Theater brand 1903, Triangel SKJORTKLÄNNING Factory Fire från 1911 och Our Lady of Angels skolbrand av 1958 fanns tre bränder som fått djupgående effekter på brand och byggnormer, orsakar städer och stater att sätta nya standarder för säkerhetsutrustning. Nödbelysning var en sådan förbättring, hade det varit närvarande, kanske några av de över 800 själar förlorade i dessa tre tragedier ensam kunde ha funnit sin väg genom den mörka röken i säkerhet. Den tekniska problem med nödbelysning var dubbelt: det måste fungera utan el och det hade att slå på automatiskt, utan att någon aktiverar en strömbrytare. Efter Our Lady of Angels brand, var nödbelysning en av de säkerhetsåtgärder som uppdrag för skolor och andra områden där stora grupper av människor samlats.

Grunderna

Den första varningsljus var helt enkelt stora glödande strålkastare monterade på toppen av stora blybatterier (den typ av batterier som används i bilar) fast i byggnadens kretsar. Enheterna hade överföring switchar som slås på när strömmen gick, lyste upp spotlights som skulle då belysa ett område så länge batteriet varade. Idag är varningsljus placeras, i enlighet med individuella städernas byggnads-och koder brand, tillsammans "avstigning" rutter --- stigar som folk skulle ta att komma ur en byggnad. USA koder kräva att lamporna behåller sin laddning i minst 90 minuter, och många stater kräver att belysningen planer eller fotometriska schema lämnas in som visar område och avstigning belysning med belysning värderingar och specifikationer fixtur. Belysning ofta är sammankopplade i en krets så att när strömmen bryts i en del av byggnaden, ljuset släcks på i alla delar.

Moderna system

Modern varningsljus i allmänhet har en låg spänning ut att förlänga livet av bly-kalcium batterier och använder halogen glödlampor med xenon trådar eller lysdioder (LED) i parabolisk reflektor (PAR) lampor som levererar maximal belysning för färre watt. Hjärtat i systemet är dock fortfarande den omkopplingsstrategi som känner avsaknad av aktuella och omriktaren som börjar förändras likström från batteriet till användbara växelström för lamporna. I stället för den enkla mekaniska växlar som den första lampor som används, moderna system, liksom andra elektronik, kan kopplas till en avbrottsfri strömförsörjning (UPS) som innehåller en elektronisk överföring, transformator och inverter. Dessa "hårdkodade" system ladda batteriet under normala förhållanden och för över till batteridrift när byggnaden systemet misslyckas. Vissa larmsystem kan kopplas till nödgeneratorer eller där LED "vägar" om en och en halv fot från marken längs avstigning rutter till ljus vägen i rökiga bränder.

    
    Copyright © 2011 give2all.org