välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur ljuset hus arbete

Postad av : Camilla Näslund

Syftet med fyrar har alltid varit detsamma:. de är avsedda att ge ett starkt ljus på en hög plats, för att ge fartyg ute på hav, sjöar och hav kunna navigera säkert. Många fyrar läggs upp på farliga områden för att varna fartyg borta från delar av kusten med taggiga rev eller ogästvänliga förhållanden. Andra är utstationerade vid kanterna hamnar leda fartyg i säkerhet. Den första kända fyrarna byggdes runt Medelhavet av forntida sjömän. De viktigaste begreppen fyrar är höjd och ljus. Höjd uppnås både geografiskt och på struktur. Det är därför fyrar är byggda på toppen av bluffar och klippor-om platsen för fyren är tillräckligt högt, då byggnaden inte behöver vara höga och får endast storleken på ett genomsnittligt hus. På andra platser, särskilt på hamnar, höjd inte uppnås på plats och fyren måste byggas lång nog att stå ut i natten. Det högsta är ett par hundra meter i höjd.

Fyrar kan byggas ut från en mängd olika material, de tidigaste är sten och tegel. Som sjöresor utvecklats, även byggandet av fyrar utvecklats för att tåla de hårda Oceanside villkoren för längre perioder. Moderna fyrar är gjorda av stålkonstruktioner, men de äldre versionerna var i allmänhet av tegel och lager med cement. Ett inre skikt och ett yttre lager av tegel sattes upp, och sedan det inre lagret och yttre lagret var omsorgsfullt tätade med cement. Runda hörn och kurvor var viktiga under svåra väderförhållanden som kan äta bort på skarpa kanter, och cement var ofta målade i starka färger så att fartyg kunde se fyrarna under day. The själva ljuset är traditionellt bygger på en konfiguration som kallas Fresnel objektiv. Detta är en mycket komplicerad lins tillverkad av speciellt härdat glas skuren i synnerhet böjda former, som väger hundratals pounds och utformas i en känslig array. Denna array böjer ljuset från en central källa, ofta en enorm lampa, och fokuserar den till en kraftfull stråle som kan projicera miles över havet. Traditionellt fyrvaktarna behövs för att se till att lampan hade tillräckligt med olja och sprang i perfekt ordning.

Fresnellinser i allmänhet har flera sidor, och som inrättats för att rotera runt lampan. Beroende på när och hur snabbt linserna roteras, skickar de ett visst mönster av ljus strålar ut i havet. Varje fyr längs en viss kuststräcka ges ett intervall av ljus mönster, och genom att bedöma hur ofta fyren lyser sitt ljus på ett fartyg kapten kan berätta exakt vad fyr det är, och därför var de är även mitt i dåligt väder .

    
    Copyright © 2011 give2all.org