välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om rosa flamingos

Postad av : Jonathan Nyberg

Med ljusa rosa fjädrar och en vana att stå på bara ett ben, flamingos är en av de mest kända vattenfåglar. Utan att misslyckas, berättar varje zoo besökare samma standard information den flamingo uppvisar: de är mest bekvämt stå på ett ben och deras rosa färg är på grund av en kost rik på alfa-och betakaroten. Men det finns mycket mer att Flamingo än en rosa färg och en kärlek för att visa upp fantastiska balans

Fakta

Det finns faktiskt fem olika arter av rosa flamingos, alla med liknande egenskaper och beteenden. I genomsnitt en rosa flamingo är 3 till 4 meter hög och väger 3 till 9 pounds, beroende på art. Till exempel kan den större flamingon växa lika hög som en vuxen person, medan den mindre flamingon i allmänhet är inte större än en 6-år gammalt barn. Flamingos typiskt lever mellan 20 till 30 år, men har varit kända för att vara så gammal som 50.

Habitat

Flamingos föredrar att leva i varma områden med rikligt grumligt vatten och är därför delvis till sjöar och laguner i Karibien , Europa, Asien, Afrika och även i Anderna i Sydamerika. Vattnets djup är avgörande när man väljer en kapsling plats. Även flamingor kan simma, om vattnet är för djupt, utfodring och häckning är svåra. Omvänt, om vattnet är för grunt, maten är utbudet nominella och bon inte erbjuder tillräcklig säkerhet.

Livsstil Diet

Även flamingor vet att det finns säkerhet i antal, så kolonier som består av tusentals flamingos är inte ovanligt. Alla arter kan flyga, och även när de flyger, flamingos följer varandra noga för säkerheten. En typisk flamingo kost innehåller frön, alger, kräftdjur och blötdjur, och dessa fåglar verkligen är vad de äter. Mängden karoten som finns i deras mat är synlig i deras fjädrar. Ju högre belopp desto mer intensiv den rosa färgen är, även till den grad att bli röda. Flamingos i Västindien har den ljusaste fjäderdräkt. Captive flamingos är inte lika färgstark som sina vilda artfränder om inte deras kost är kompletteras.

Avel

Avel börjar ca 6 år och till skillnad från de flesta djur, gör flamingos inte ras varje år. När de gör, fåglarna häckar i par börjar med en uppvaktning av marscherande, uppseendeväckande, ringer och grooming. Flamingos bygger bon endast när de leker. Båda föräldrarna arbetar under en period på ungefär sex veckor för att skapa boet. Flamingo bon är ungefär en meter hög och ser ut som små vulkaner gjord av lera, stenar och fjädrar.

Föräldraskap

Avel resultat på bara en stor, vit ägg. Hängivna föräldrar, manliga och kvinnliga flamingos turas inkubering av ägg under en period på 26 till 31 dagar. När de kläcks, flamingo kycklingarna är grå eller vit. De kommer inte att bli rosa i ytterligare två till tre år. Kycklingar kommer att stanna i boet med sina föräldrar för de första fem till 12 dagar i livet. Under denna tid kommer båda föräldrarna matar sina chick en substans som utsöndras från både deras Matsmältningskanaler kallas gröda mjölk.

    
    Copyright ©2011