välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar flytkraft

Postad av : Charlotte Wannberg

Flytkraft eller flytkraft, bygger på Arkimedes princip. Denna princip anger, "varje föremål, helt eller delvis nedsänkta i en vätska, är uppe av en kraft som motsvarar vikten av vätskan som fördrivits av objektet. " Archimides "Principen är viktigt i hydro-tekniska applikationer, såsom varvsindustrin. Stegen nedan beskriver hur man beräknar flytkraft

Du behöver:.
Calculator

Stegen


1
Hämta. volymen av objekt som du vill beräkna flytkraft. Vi kommer att kalla detta värde för volymen "V"
2.
Bestämmer hur många procent (baserat på volym) av objektet kommer att vara nedsänkt i vattnet.
3.
Konvertera denna procentsats till ett decimaltal. Vi kommer att kalla detta värde "v. " Till exempel, om 100 procent av objektet skall vara nersänkt, v=1,0. Om 50 procent av objekten skall doppa ner, v=0,50
4
Suppleant detta värde i ekvationen för flytkraft. .
FB=(V) (V ) x (SPH2O)
Om FB=flytkraft och SPH2O=densitet för vatten (anses konstant vid 62. u00A3 4 per kubikfot).
5.
Multiplicera V av v, och sedan multiplicera med 62,4 för att få värdet för stark kraft, uttryckt i pounds. Tänk dig följande exempel på en 2-fot med 2-fots med 2 cm kub som ska doppa ner 25 procent av det sätt på vattnet.
V=2 * 2 * 2=8 kubikfot
v=25 %=0,25
SPH2O=62. 4 pounds per kubikfot
FB=8 * 0,25 * 62,4=124,8 pounds

Det är så man beräknar stark kraft, och det hjälper illustrerar hur de stora fartyg av stål kan flyta. Det är ganska lite kraft som behövs för att driva att 2 cm kub bara en fjärdedel av det sätt på vattnet!

Tips och varningar


  • för lekmän s beräkningar specifika vikten av vatten kan antas vara 62. 4 pounds per kubikfot, eftersom detta värde inte skiljer sig avsevärt i normal temperatur intervall.
    
    Copyright © 2011 give2all.org