välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykeln för myror

Postad av : Camilla Näslund

Myror är insekter koloni i samma ordning som getingar och bin-Hymenoptera. De finns i olika ekosystem i hela världen, från öknar till nära Arktis. Deras samhälle består av "kaster", grupper som har specialiserade arbetsuppgifter för att säkerställa framgång i kolonin

Du behöver:.
Vattenfritt natriumacetat
. Avjoniserat eller destillerat vatten.
Liten glasflaska med propp eller lock.
Andra behållare stor nog att rymma de små glasbehållare.
Exakt balans eller skala.
Mätglas.
Omrörning.
Värmeplatta med kontroll.
Termometer.

Egg

En myra ägg är mycket låg, endast ca 1 mm lång. Drottningen myra bryr sig om det första partiet av ägg, men när de nya vuxna fram, tar de över plantskolan arbetsuppgifter så drottningen kan koncentrera sig på om fler ägg.

Larva

Ant larver ser ut som maskar. De har inga ben, inga ögon och lita på arbetstagaren myror i kolonin att föda dem. När de växer, molt de, sprider sin hud för att anpassa deras ökade storlek.

Pupa

En puppa är kokong skede av ANT. Larverna hos vissa arter kommer att snurra duk runt sig inom kolonin boet för att slutföra sin omvandling till vuxna. Andra myra arter har puppa som är mer likt mjuka arbetsföra vuxna som helt enkelt behöver en kort tid inne i boet för att bilda sitt hårda yttre karossen.

Vuxen

En vuxen myra visas i ungefär sex till 10 veckor efter ägget läggs. Om ägget var befruktade, är den vuxne en kvinnlig och kommer att ansluta kolonin som arbetstagare eller som soldat myra. Obefruktade ägg blir manliga myror, vars enda syfte är att befrukta fler ägg i sin korta livstid på ca två veckor.

Fun Fakta

Myror i Amazonas har varit kända för att använda slavarbete som plundrar bon av andra arter ANT fånga puppa, som sedan fram ur sina kokonger i inkräktare's nest villig att arbeta för den nya kolonin . I vissa fall Raiders blir så beroende av slavar att de kommer att svälta utan dem.

    
    Copyright © 2011 give2all.org