välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför skramla en orm kvitt sin hud?

Postad av : P-O Lennartsson

En normal, frisk skallerorm, liksom alla reptiler, ömsar sitt skinn av ett huvudskäl och det är att rymma tillväxt. Alla ormar ömsar yttersta lagret av huden, utsätta en ny, färgglada huden under. Den vetenskapliga termen för att kasta är ecdysis

Growth

Eftersom huden hos ormar inte växer, måste de fäller sina äldre, stramare hud. Ormar slutar inte växa förrän döden, så de fäller hela livet, även yngre ormar skjul oftare än äldre. Den nya huden under redan bildats, som har samma mönster som den gamla huden.

Rattle

skallerormar har en extra komponent till deras spridning och det är deras skallra. Rob Carmichael i Lake Forest Discovery Nature Center säger att varje gång de skjul, skallerormar få en ny "knapp" som en del av sin skallra. Skallran är inget annat än löst förbundna död hud som består av ett mycket intrikat design.

Hur ofta

Vuxen skallerormar typiskt ömsar skinn en till tre gånger per säsong. Detta antal påverkas av förhållanden såsom tillgången på föda, fukt och allmänna hälsa ormen.

Hud Borttagning

Ormar brukar börja kasta i deras näsa eller mun. De måste skaver mot en sten eller något hårt att orsaka en inledande slita i deras skin. The skinn då lossnar i stora bitar.

Hjälp med hud borttagning

Ibland huden inte kasta lätt på grund av brist på fukt . I fångenskap kan ägarna hjälpa ormar genom blötläggning eller imma huden, att höja nivån av fuktighet, eller ger en fukt låda. I naturen ormarna ibland inte kan ta bort alla deras hud, särskilt i tider av torra förhållanden.

Problem

Det är avgörande för ormen att ta bort gamla hud, särskilt nära huvudet lager nära okulära skalor. Gamla hud som samlas runt ormens ögon kan leda till blindhet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org