välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

gummi boa orm information

Postad av : Camilla Näslund

Gummit boa fick sitt namn efter sitt utseende, eftersom ormen ser ut som om den är gjord av gummi. En orm i västra Nordamerika, folk ser sällan denna svårfångade reptil, eftersom det vallfoder för mat under kvällstimmarna

Geografi

gummi boa är den nordligaste medlem i boa familjen, som inbegriper sådana ormar som anakondor och boaormar boa. Den lever från de södra delarna av Kalifornien norrut så långt som British Columbia, med ett intervall österut till Klippiga bergen.

Habitat

gummi boa är mycket anpassningsbar, som bor i sådana ekosystem som torra områden, gräsmarker och regniga skogarna i nordvästra USA.

Identifiering

Gummi boor överstiger sällan mer än 28 inches i längd, och svansen ser likadan ut som huvudet i form av tjocklek. Färgningen varierar från brun till oliv, med magen vanligtvis en gulaktig nyans.

Jakt

gummi boa är inte en snabb orm, vilket begränsar dess förmåga att jaga snabbare varelser som små däggdjur och fåglar. Detta leder till att jaga gummi boa nyfödda gnagare i deras hålor, som möss och näbbmöss.

Habits

När en gummi boa känner sig hotad, kommer det att rulla sig till en boll för skydd, med en fiende brukar inte skilja huvudet från svansen. Det nästan aldrig biter när de försvarar sig.

    
    Copyright © 2011 give2all.org