välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fossil orm fakta

Postad av : Ulf Friberg

Vissa människor tycker ormar fascinerande. Andra lägger lika mycket utrymme i mellan sig själva och dessa benlösa varelser som möjligt. Det anses allmänt att ormar utvecklats från reptiler. Fossila bevis inte bara stöder denna tro, men visar att vissa av de gamla ormar var mycket större än dagens versioner

första framträdande.

Det finns fossila bevis, tack vare ett fynd i Sahara i Afrika, att de tidigaste ormarna dök ungefär 130 miljoner år sedan under den tidiga kritaperioden. Detta fossil fick namnet Lapparentophis defrenni. Men ofullständigt var fossila s kotorna överens med den som finns i dagens ormar.

Reptiler

De flesta paleontologer är överens om att reptiler utvecklats från Labrynthodonts. Den största evolutionära vinsten var tillkomsten av skalade ägg, eller amnioter. Detta innebar att reptiler kunde lägga sina ägg på land och inte behöva återvända till vattnet för att rasen som sina amfibie förfäder.

Dinosaurier och ödlor

Forskare bas slutsatsen att ormar sannolikt utvecklats från ödlor medan dinosaurierna fortfarande strövade omkring på jorden av fossila fynd och en studie av anatomin av dagens reptiler. En anatomisk funktion som ormar och ödlor har gemensamt är avsaknaden av en quadratojugal ben, en typ av käkben, vid foten av deras skallar.

Tänker sitt Theory

En teori om orm utveckling är grävande teori. En grupp övervaka-liknande ödlor började tillbringa större delen av sin tid under jord, Burrows gräva och jakt efter villebråd som det tunnel. Under miljontals år, förlorade dessa ödlor benen och ormarna fanns på plats.

Water Theory

En annan teori är att benet förlust kom till på grund reptilhjärnan förfader hade en vattenlevande, eller åtminstone semi- akvatiska livsstil och mer strömlinjeformad kropp som tillåts för enklare förflyttning via vatten eller våta kärr. Hursomhelst, stöder upptäckten av en orm fossil i Libanon idrottsliga två små framben att ormarna har utvecklas från en varelse med ben.

Crocodile Eater

De största orm fossila någonsin hittades kom från Colombia, Sydamerika . Som rapporterats av CBC News i 202C ormen var cirka 13 meter (42 fot) lång och vägde över 1. 135 kg (2500 pounds). Detta är avsevärt större än i dag största orm, den nätstruktur python, som kan nå en längd på 9 meter (30 fot). Det konstaterades vid sidan av krokodil och stora sköldpaddan fossiler, vilket tyder på båda dessa djur på menyn.

    
    Copyright © 2011 give2all.org