välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar spindlar i Colorado

Postad av : Valon Istrefi

Det finns många olika typer av spindlar som bor i de södra regionerna av USA, och vissa är till och med hemma i Colorado. Några av dem är giftiga, vissa av dem är ofarliga, och några av dem bidrar till att hålla antalet skadeinsekter som lever runt våra hus låg. Men om du får besök av en av dessa åtta-benta vårdnadshavare är det viktigt att veta hur man identifierar olika typer av spindlar så att vi kan berätta vilka som är farliga och vilka som kan vara lugnt flyttas utanför.
1.
Bedöma hur stor spindeln är genom att titta på längden på sin kropp och längden på benen.
2.
Kontrollera om spindeln har en kropp som är en tum eller mer i längd utan även benet span. Om den gör det, då spindeln är troligen en bandad Korsspindel, varg spindel eller tarantula. Om spindeln har en kropp som är mindre än en centimeter lång utan även benet span, så ska du gå till steg 6.
3.
Kontrollera om benet spännvidd spindel är ungefär två och en halv inches lång, och leta efter gula och svarta fläckar med vita band som sträcker sig över dess rygg. Om din spindel passar denna beskrivning, är det sannolikt att vara en bandad trädgård spindel. Bites resultera i endast mild klåda och svullnad i ett par dagar, men man tror deras bett kan injicera en liten mängd av nervgift också.
4.
Om spindeln har ett ben livslängd på ungefär två inches lång, den är brun med en mörk grå /svart Union Jack eller korsvis på ryggen, och det är mycket lurviga och skrymmande titta, då spindeln är mest sannolikt en varg spindel. Vargspindlar återfinns sällan inomhus, milt giftig, och deras bett kommer oftast bara orsaka klåda.
5.
om spindeln har ett nära ben span till två eller tre inches i längd, och det är mörkt brun med en mycket hårig exteriör då är det mycket möjligt en Tarantula. Tänk på att spindeln kan vara mindre och ändå vara ett tarantula om den inte är fullvuxen.
6.
För mindre spindlar, försök inte att mäta benet span. Det är mycket lättare att berätta dessa spindlar isär genom att leta efter olika egenskaper eller märkning. I Colorado, skulle dessa spindlar vara svarta änkor, brun spindlar enstöring, luffare spindlar, gul spindlar hus, spindlar källare, fet hoppande spindlar, eller tratt-web spindlar.
7.
Titta på färgning av spindeln och se om det är svart med en röd timglasformade mönster på sin sårbara. Om det är, då är det nästan säkert en svart änka. Dessa spindlar har extremt giftiga gift, och allmänt hänga upp och ner från sina grova, stökigt duk.
8.
Kontrollera om spindeln är brun och slät med en fiol-mönster på dess rygg. Om det passar denna beskrivning, då spindeln är mest sannolikt en brun enstöring spindel. Dessa spindlar är giftiga, aggressiva, och de åtnjuter gömmer sig i mjuka platser som armar och ben med kläder, sängkläder, kuddar eller mer än någon annan spindel i Colorado.
9.
Titta noga på spindeln för att se om den är brun med slät ljus-bruna ben. Om det är, då denna spindel kan vara en luffare spindel. The hobo spider förväxlas ibland med den bruna enstöring spindel, men en luffare spindel saknar fiol-formade mörka märkning på ryggen. Bett av en luffare spindel kan vara smärtsamt, och det är bara något mindre giftigt än en brun enstöring spindel och lika aggressiv.
10.
Leta efter en gul-grön färg på Spider's kropp och en mörkare färg på benen. Om denna färg är närvarande och spindeln är ungefär en fjärdedel av en tum lång, så är det förmodligen ett gult hus spindel, också känd som gul säck spindlar. Dessa spindlar kan inte hål på huden hos alla människor, och även om de gör de är milt giftig.
11.
Titta om spindeln har ett mycket litet organ med relativt lång benen. Om spindeln passar denna beskrivning och hittades i en mörk, fuktig plats, då det är mest troligt en källare spindel. Dessa spindlar kan inte ens tränga igenom mänsklig hud.
12.
Titta noga på spindeln för att se om det är svart med en vit markering på ryggen. Även om spindeln hoppar runt detta är en annan stor skylt som spindeln du tittar på är ett djärvt hoppande spindel. Dessa spindlar är aggressiva och Spunky, med bett som gör ont men saknar farligt gift.
13.
Leta efter en närliggande håla och en trattformad webb ledande eller delvis leder till att gräva . Om du kan hitta en sådan håla, då spindeln är förmodligen en tratt-web Spider. Dessa spindlar är ofarligt för människor och är bra på att fånga skadedjur utanför hemmet. De är sällan inomhus.
Fjorton.
Om inget av dessa steg ledde in till en identifiering av spindel i fråga, prova att skicka en bild till en biolog i området, eller kontakta giftcentralen om biten. Du kan också prova en online-resurs, som är upptagen under ytterligare resurser under den här artikeln.

Tips och varningar


  • försöker alltid läkare om biten av en giftig spindel. Allvarliga symtom kan inte börja visas så länge som åtta timmar efter den inledande bettet. Om du kan, försök att fånga den spindel som bet dig så att du kan presentera den för medicinska tjänstemän för identifiering.
    
    Copyright © 2011 give2all.org