välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur alligatorer kompis?

Postad av : Camilla Näslund

Courtship

Trots stora alligatorer i allmänhet är solitära djur, de har lyckats utveckla komplexa parning ritualer. När vädret blir varmt på våren, börja manliga och kvinnliga alligatorer letar efter kompisar. De gör detta genom att göra låga bölande ljud, tillkännage sin närvaro och skicka vibrationer genom vattnet. De kopplas också i "head-slapping", svänger huvudet upp och ner, och slapping ytan av vatten. Precis som de flesta djur, alligatorer använda doft också, släppa en doft från deras mysk körtlar.

Parning

När alligatorer hitta potentiella kompisar, kommer de att avsluta sin uppvaktning genom att gnugga varandras trynen och ryggar, och sedan parning. Honan kommer sedan gå till sitt bo, som oftast gjort tidigare under säsongen. Boet är gjord av högläggning upp lera och växtlighet, och efter parning, att honan kommer att använda bakbenen göra en skålformad depression på toppen av högen. Hon kommer då att lägga 20 till 25 ägg, och täck dem med jord och löv. Kvinnor bo nära sina bon för inkubationstiden, vilket är cirka 65 dagar.

Unga

När den unge är redo att kläckas, kommer de att kalla sin mamma från insidan av ägg. Modern kommer då att ta bort smuts och växtlighet från toppen av sin kulle, och ungarna långsamt fram ur ägg. Modern kommer att bära barn i hennes mun till kanten av vattnet och försiktigt släppa barnen i. Barnet alligatorer bildar en pod och vara nära varandra, och deras mor i minst ett år. De kommer ofta tillbringa den följande vintern med henne i sitt ide.

    Previous:nothing
    Next:om bildandet av solsystemet
    
    Copyright © 2011 give2all.org