välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om isbjörnar

Postad av : Magnus Ekblad

Det fanns bara 10. 000 eller så isbjörnar i hela världen så sent som 1968. Statliga regleringar inom hela området har ökat den siffran till över 25. 000. Kusiner i svartbjörnar och Grizzlies väl söder om dem, är isbjörnen kungen av Arktis

Storlek

Isbjörnar är världens största landlevande rovdjur i världen, med hanar växer till en vikt av mer än 1. 400 kg. i vissa fall, med den genomsnittliga manliga är ca 850 kg. Honorna är mycket lättare än hanarna, med en genomsnittlig flicka som väger cirka 400 kg. Gravida honor kan väga ett halvt ton. Isbjörnen kan nå en längd på tio meter i extrema fall. Den största isbjörnen i vikt någonsin var en 12-fot långa hane som har vägt tyngst på över u00A3 2. 200.

Funktioner

halsar isbjörnar är längre och tunnare än andra björnar. Pälsen kan vara vit till en krämig gulaktig nyans, eller ens en brunaktig färg på vissa säsonger. Isbjörnar har 5 tår och stora tassar, vilket gör dem utmärkta simmare.
De kan simma under vattnet för bra längder och har öron att fastställa platt när de är nersänkta. Fötterna har en speciell sula som ger grepp på isiga terrängen och har stora klor, som inte kan fällas. Isbjörnar har 42 tänder som de river bitar av späck bort sitt byte och svälja hela. Deras päls kan vara 2 inches tjock.

Tidsplan

I fångenskap är den äldsta kända isbjörn levde i 41 år, men den genomsnittliga livslängden för en i den arktiska mycket kortare än så. Isbjörnar har varit kända för att överleva i nästan 30 år i vilt tillstånd, men de flesta inte leva förbi fyllt 18 år. De har jagats för mer än 3. 000 år, enligt bevisning som finns i arkeologiska ruiner. Isbjörnen var omfattande jagas början på 1500-talet, och med användningen av sådana transportmedel som snöskotrar och flygplan, på 1950-talet de var som hotas av utrotning.

Geografi

Medan Isbjörnsspår har observerats så långt norrut som den faktiska Nordpolen, de flesta bor väl söder om det området. Isbjörnen bor på Arktis havsis, öar och kuster kontinenter i nordligaste breddgraderna runt det cirkumpolära områden. De reser till olika platser inom sina egna revir under året. De har setts gå upp till nästan 20 miles på en enda dag i hela landet. De är beroende av sälbeståndet, eftersom det är deras huvudsakliga föda. Kvinnor kommer att tillbringa merparten av tiden på land i en håla bara när de är gravida.

Missuppfattningar

Trots vad folk tror, det finns inga isbjörnar vid Sydpolen. även om de har vit päls, är deras hud faktiskt svarta, desto bättre för att absorbera värme från solens strålar i kallt klimat som de lever i. Isbjörn angrepp på människor brukar uppstå när människor möter en mamma med ungar, men isbjörnen är inte blyg om överväger människan som en näringskälla.

    Previous:nothing
    Next:vad är zink?
    
    Copyright © 2011 give2all.org