välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad som gör ett skelett flytta?

Postad av : P-O Lennartsson

ben och muskler

Skelettet är den rigida ramverk som ger en kropp sin vanliga form, men på egen hand, är oförmögen att röra sig. Vad gör ett skelett flytta är sammandragning och avslappning av muskler kopplade till den av senor. Skelettmuskler är strimmig, vilket innebär att den består av långa cylindriska fibrer knippen sida vid sida. Många fibrer bildar en enda muskel, och det som allmänt betraktas som en enda muskel är egentligen flera muskler arbetar tillsammans som en grupp.

Flytta skelettet

Skelettmuskulatur utgör ca hälften av normal kroppsvikt. Varje gemensamt mellan två ben har muskler som når över och ansluta till varje ben. Dessa muskler kommer i par som, till exempel biceps och triceps av armen. När biceps kontrakt, de två stora ben är ledad vid armbågen flytta så handen närmar sig axeln. Samtidigt, förlänger triceps slappnar av och, tillåta fri rörlighet. För att vända riktning och räta ut armen, triceps avtal och biceps slappnar av.

skelettmuskulaturen är anslutna till ben av hård fibrös trådar som kallas ligament. Dessa senor kan motstå spänningen som ställs på dem när musklerna kontraktet, och överföring av energi till benen. Hälsenan är en av de största och mest kända, som förbinder häl med kalven musklerna i benet.

Hur Muscle Flyttar

Men muskler är de medel genom vilka ett skelett rör sig, ursprunget till rörelse är i hjärnan som är ansluten till alla delar av kroppen genom nervsystemet. Nerver är som små elektriska ledningar som kan leverera en elektrisk laddning.

Muskler som anges ovan, har en binär funktion-de är antingen spända eller avslappnade. Elektrisk stimulering av hjärnan längs nerverna orsakar de enskilda fibrerna av muskler att förkorta, vilket gör hela muskeln kontraktet. Mer exakt utlöser signalsubstansen acetylkolin en kemisk reaktion inom grupper av muskelceller som inducerar kontraktion. Ju fler muskelceller rekryterats till kontraktet, desto starkare blir kraften som genereras. Sammandragning av motsatt musklerna drar de kontrakterade muskler tillbaka till sin ursprungliga form. Muskler, till skillnad från hjärt-och andra muskel typer, i allmänhet flyttar frivilligt, men de kan flytta ofrivilligt som en reflex.

    Previous:nothing
    Next:varför är träd viktiga?
    
    Copyright © 2011 give2all.org