välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om antropologi

Postad av : Jeanette Morales

Antropologi är ett område med social vetenskap som studerar ursprung, kultur, sedvänjor, föreställningar och sociala relationer av människor. I allmänhet är antropologi studiet av mänskligheten. Antropologer forskning antika och moderna samhällen och mindre grupper av människor att lära sig om historien och förbättra livet för människor i framtiden

Funktioner

Eftersom vetenskapen om antropologi är så bred, många inriktningar finns i överflöd i området, några traditionella och lite nyare. Specialiseringarna kognitiva, kulturella, ekonomiska, rättsmedicin, språkliga, fysiska, sociala, symboliska och många andra. Arkeologi är också en division inom antropologi.

Teorier

De flesta av inriktningarna är indelade i ytterligare fokus och teorier. Kulturantropologi, till exempel, har flera enskilda områden och teorier om orsakerna till mänskligt beteende. Materialism, till exempel, förstår den mänskliga kulturen som en effekt av de materiella villkoren i samhället. Funktionalismen visningar samhället som en levande organism, med grupper som bara kan studeras på ett effektivt sätt när man överväger hela samhället. Det finns också uppdelningar av antropologi som tittar på aspekter av det mänskliga samhället från mer specifika synpunkter som feminism.

Karriär

Antropologer normalt arbetar som forskare, lärare, kuratorer, konsulter och tekniker restaurering. Nybörjar bl arbetar som forskarassistent eller administrativa assistenter. Antropologer hitta jobb på museer, högskolor och universitet, myndigheter och historiska platser.

Betydelse

Som statlig finansiering blir knappare, antropologer arbetar för att motivera värdet av sin forskning, ofta betona att de studerar historia och kulturer inte bara för ren kunskap, utan för hur man kan förbättra världen. Till exempel, antropologer studie fredliga samhällen för att lära hur man skapar en värld som inte alltid är i krig. De studerar hur människor samarbeta trots en konflikt mellan ekonomi och bevarande, såsom i västra USA och Kanada landar ranch. De studerar hur ekonomiska förändringar kan påverka ett lands politiska system. Forskningen möjligheter i antropologi är omfattande och kan verka nästan oändlig.

Potentiella

En stor utmaning antropologer itu med är att hjälpa offentliga hälso-och sjukvårdspersonalen att förbättra hälsan i samhällen som en grupp. Detta mål kan vara problematiskt när människor har bakgrund, livsstil, och omständigheter skapar helt olika synpunkter än dem i hälso-och sjukvårdspersonal. Traditionellt försökte vårdpersonal att undervisa individer, men detta har ofta misslyckats eftersom de individer är nedsänkta i en stor och inflytelserik social struktur. Utmanande aspekter inbegriper att försöka övertyga människor att använda kondomer i AIDS-drabbade områden där användandet av kondom har intensiv kulturell ogillande, främja preventivmedel i länder där många barn ses som en statussymbol även medan svält frodas, och övertygande tonåringar att sluta röka eller inte starta, även när det bredare kultur ser vana som "cool. "

    Previous:nothing
    Next:Hur återger en fästing?
    
    Copyright © 2011 give2all.org