välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av giftiga spindlar

Postad av : Jan-Olof Stoor

Av de många möjliga djur fobier, är en rädsla för spindeldjur en av de vanligaste. Ironiskt nog väldigt få spindlar utgör ett hot mot människor, till och med farligt spindlar spelar en viktig roll i ekosystemet. Det viktiga är att kunna identifiera vilka som bör undvikas

Typer

Nordamerika har sin beskärda del av giftiga spindlar. Arter är den ökända svarta änkan, den luffare spindel och den bruna enstöring.

Geografi

Den svarta änkan är vanligast i sydvästra USA, men det finns i hela Nordamerika. Den föredrar belamrade områden, såsom trä pålar, bilskrotar och garage. Den luffare spindel i nordvästra bor i liknande områden, men det är sällan över marknivå på grund av dess dåliga klätterställningen. Mellanvästern brun enstöring lever upp till sitt namn genom att gömma sig i första hand under stockar och stenar.

Identifiering

Identifiera en kvinnlig svarta änkan är ganska enkelt. Medan nästan helt svart, har denna spindel en kontrollampa röd eller orange markering i form av ett timglas på undersidan av sin uppsvällda buk. Med benen sträckta ut, kan den kvinnliga svarta änkan nå en längd på upp till 1 1 /2 inches. En manlig svart änka är inte lika lätta att identifiera, dock. Det är betydligt mindre än honan, och dess färg varierar från grå till svagt brun. Dess timglas-märkningen är svag och ibland svåra att upptäcka. Den manliga svarta änkan är relativt ofarliga.

En luffare spindel är ganska stor, mäter upp till två inches i benet span. Både hanar och honor är bruna med en rad gul, Chevron-formad markeringar på deras magar. Män har ett par stora palps, som liknar boxhandskar, nära deras huvuden. Kvinnor har en mer uttalad bakkroppen. Medan båda könen är farliga, är gift mer potent i den manliga.

En mogen brun enstöring är vanligtvis stora som ett kvartal. Det är brun i färgen och ofta har en violin-formad markering på toppen av huvudet. Det kan tyvärr märkning även på olika typer av spindlar, och kan därför inte användas som det enda sättet för identifiering. Men den bruna eremit ovanlig genom att den har endast sex ögon i stället för åtta. Den manliga och kvinnliga ser mycket lika och är lika farliga.

Effekter

En kvinnlig Svarta änkans gift är giftig för nervvävnad, och offer för ett bett ofta upplever buksmärtor, muskelkramper och allmän svaghet. Mer allvarliga symtom är illamående, svimning, bröstsmärtor och högt blodtryck. De biter av den bruna eremit och luffare spindel är liknande-båda kan orsaka blåsor, som så småningom bryta och lämna öppna sår. Giftet kan även orsaka vävnadsdöd. Ytterligare symtom är illamående, chock och trötthet. Ett offer någon spindel bita omedelbart söka läkarvård.

Missuppfattningar

Det är ofta tror att spindlar är aggressiva varelser och biter oprovocerat, men detta är mycket sällan sant. De luffare spindel, den bruna eremit och till och med den svarta änkan tenderar att inte anfalla om de inte känner sig hotade. Dödad av en spindel bita, förvisso, inte ovanligt, är också ovanligt. Alla biter kan behandlas medicinskt.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en pizza låda solugn
    
    Copyright © 2011 give2all.org