välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar Orionnebulosan eller M42

Postad av : Stefan Svensson

Orions stjärnbild är nog den lättaste att identifiera på natthimlen. Den 3 stjärnor märkningen Orions bälte (Alnitak, Alnilam och Mintaka) är klart synliga delen av året. Det finns flera objekt av intresse på denna konstellation, men idag kommer bara att omfatta hur man hittar Orionnebulosan även känd som M42

Du behöver:. .
Kikare (valfritt)
Sky Chart.
Telescope (tillval).


1.
Hitta konstellationen. Det finns över 80 stjärnbilder, är dock Orions stjärnbild förmodligen en av de mest kända och lättast att hitta. Allt du behöver göra är att veta var de ska leta. För att hitta Orion starta ungefär en timme efter solnedgången och se ut i öster. Beroende på vilken årstid du letar efter den kan konstellationen vara rätt på horisonten eller precis ovanför dig, eller närmare väst.
2.
Leta efter en rad av 3 stjärnor som är mycket ljusa. Dessa 3 stjärnor gör upp bältet i Orion. När jag tittar på Orion, kan jag se ungefär som en pil form. Om du ser det, har du hittat den.
3.
Hitta nebulosan. För att göra detta, titta bara på svansen av "pilen" jag nämnde tidigare. Det kommer att finnas 3 stjärnor som utgör detta svans.
4.
Om du ser 3 stjärnor på den här svansen är Orions Nebula i mitten. Det är den stjärna som ser "dimmig". Om man ser på det genom kikare ser det ännu bättre. Men förvänta dig inte det ska se ut de bilder du sett i fyrfärg. Du måste göra fotografering för att kunna fånga dessa färger.

    Previous:nothing
    Next:hur man rengör vätskesystem väska
    
    Copyright © 2011 give2all.org