välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man upptäcker falska diamanter med UV-ljus

Postad av : Jan-Olof Stoor

Oavsett om du köper en diamant Nytt från en juvelerare eller användas från en pantbanken, är det alltid klokt att veta kontrollampa tecken på en falsk diamant. Medan en professionell kommer de slutgiltiga uppfattning om en diamant är äkta eller inte, finns det sätt att upptäcka en falsk. Fake diamanter skiljer sig från äkta diamanter på många sätt. En ultraviolett ljus, också känd som en svart bakgrund, kommer att spegla olika i mest diamanter, vilket gör det till ett användbart verktyg för att upptäcka falska diamanter. Att köpa en diamant är en stor investering, en som även kunde meddelas via din familj. Du vill vara säker på att du får den äkta varan

Du behöver:.
Lång ljusvåg ultraviolett eller svart bakgrund


1
Håll diamant i fråga under en lång våg UV-ljus (även kallat en svart ljus). Om diamant återspeglar en blå fluorescens, är det högst sannolikt giltiga.
2.
Var medveten om att medan majoriteten av diamanter på marknaden kommer att ha ett blått sken under UV-ljus, hög kvalitet diamanter kommer inte. UV-ljuset metoden ska utföras tillsammans med andra tester för att upptäcka en falsk diamant.
3.
Vet att cubic zirconia lyser senapsgul under en UV-ljus. Glass har ingen glöd alls.
4.
Bekanta dig med de andra metoder för att upptäcka falska diamanter, såsom reflektion färgerna i sten, vikt, kvaliteten på inställningen och slitage på själva stenen.
5.
Vet att sista ordet på att upptäcka en falsk diamant är en professionell bedömning. En certifierad och erfaren gemologist kommer att ha de kunskaper och färdigheter som behövs för att avgöra utan tvekan att diamanten i fråga är äkta eller en bluff.

tips och varningar


  • Erhållande av ett intyg från Gemological Institute of America (GIA) kommer att säkerställa att diamanten har klassificerats för äkthet och kvalitet. Var inte rädd för att fråga guldsmeden om diamant är äkta. En ansedd guldsmed kommer att uppskatta den investering du gör och vill att du ska vara nöjd.
  • Samtidigt som det finns många sätt att berätta skillnaden mellan en falsk sten och en äkta diamant, kommer dessa metoder fungerar inte för att skilja mellan naturligt minerade diamanter och de som skapats i ett labb. En detaljerad bedömning rekommenderas att skilja mellan dessa typer av ädelstenar.
    Previous:nothing
    Next:om navelsträngsblod används i kloning
    
    Copyright © 2011 give2all.org