välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

nya metoder för vattenrening

Postad av : Jan-Olof Stoor

Även metoder för vattenrening har funnits i årtionden, är ny teknik uppstår alltid att göra processen enklare, snabbare och effektivare. Förr i tiden kunde sann vattenrening endast göras på industriell nivå, men nu ett antal metoder finns tillgängliga som du kan använda enkelt hemma

Ultraviolett Vattenrenare

Ultraviolett Vattenrenare är mycket effektiva och kan ta bort de flesta typer av bakterier, jäst, parasiter och mögel. Eftersom de arbetar utan användning av kemikalier eller tillägg, förändrar inte dessa renare inte smaken på vattnet. De har också fördelen av att vara enkel att installera och billiga att underhålla och driva. Den Slingshot, en enhet skapad av uppfinnaren Dean Kamen, kan hjälpa de fattiga områdena i Afrika har tillgång till rent vatten. Vattenrenaren fungerar med antingen en elektrisk strömkälla eller solenergi för att bearbeta det smutsiga vattnet i en ren källa till fukt.

Silver dihydrogen Citrat

uppfanns av U. S. företaget Pure Bioscience, SDC (silver dihydrogen citrat) system renar vatten bygger på användning av stabiliserade joniska silver, en kemikalie som dödar de flesta bakterier och virus, inklusive det som orsakar kolera. Främst syftar till att behovet av massa vattenrening i områden där tillgången till reningsverk är begränsad, är SDC särskilt användbart eftersom det är luktfri och säkra att konsumera.

Aerobic Granular Slam Teknik

Upptäcktes av en grupp holländska forskare från den Delft University of Technology, den aeroba granulat slam teknik metod medför att alla bakterier som finns i vattnet för att stelna till tungt granulat. Dessa korn sjunker till botten av vattnet och kan sedan filtreras lätt att bli av med alla föroreningar. Små filter kan tillverkas för hemmabruk, medan större tankar skulle vara avsedda för industriellt bruk. Medan liknande metoder finns, så kräver de en stor tid och rum investeringar, kornen tenderar att flyta, snarare än sjunker, vilket gör extra tankar behövs för att bearbeta filtrering.

Ozon Water Treatment

Förmodligen den äldsta metoden för vatten rening, är ozon behandlingar blir populär igen på grund av utvecklingen som skyndar handläggningstider och öka tillförlitligheten. Ozon reningsverk kräver nu att använda en mycket mindre ozongenerator utan förvaring trummor. Vattnet filtreras och renas genom en injektor som producerar luftbubblor och förstör inte bara kemikalier, men även bekämpningsmedel, svavelväte föreningar, bakterier och virus.

Partikel-Uteslutning Phenomenon Filter

Under de sista stadierna av testning och med våren 202C partikel-utanförskap filter fungerar genom att ta bort upp till 99,6 procent av föroreningar genom en suspension metod där kolloidala partiklar, som orsakar patogener att separera från vattnet.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör ett magnetfält
    
    Copyright © 2011 give2all.org