välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

problem med alternativa energikällor

Postad av : Magnus Ekblad

Det finns många, många anledningar att anamma alternativa former av energiproduktion, inte minst det faktum att många av de nuvarande former av energi så småningom kommer att ta slut. Men detta betyder inte att varje form av alternativ energi är perfekt. Teknik utvecklas kan (och faktiskt, kommer förmodligen att) framsteg dessa metoder till den grad att överträffa alla nuvarande begränsningar, men det finns fortfarande saker att betraktas

Kostnad

Ny teknik är dyr av nödvändighet. Äldre former av energiproduktion, som kol och kärnkraft, har funnits i flera år, och infrastrukturen är redan på plats för att bygga nya iterationer av den nuvarande tekniken. Nyare former, å andra sidan, måste byggas till stor del från grunden. Underhåll är också problematiskt. Det är en arbetskraft som redan finns för de olika aktuella former av energiproduktion, medan nyare produktionsmetoder kräver utbildning (eller möjligen omskolning)

konsumenternas bristande förtroende

Eftersom dessa former av teknik nya, de är till stor del oprövade och konsumenterna inte förstår dem. Många alternativa energiformer, till exempel vätgasdrivna fordon eller hem-baserade solkraft, kan kräva en betydande förändring i konsumenternas beteende, vilket är ett stort steg i tro för obevisade teknik. En del av anledningen mindre steg såsom biobränsle var så lätt accepteras är att det inte var en overlarge avvikelse från normalt beteende.

Oförutsedda konsekvenser

Några gårdar i Afrika har resulterat i ökenspridningen i området kring Saharaöknen , så att Sahara växer så mycket som trettio miles söder per år. Det finns en oro för att plötsligt anamma den nya tekniken kan leda till en sådan utveckling på andra sätt: till exempel att efterfrågan på material omvandlas till biobränsle har lett till avskogning i regnskogarna i Brasilien. Det minskar möjligheten för träd för att bekämpa växthusgaser, och att förvärrar problemet biobränsle har utvecklats för att förhindra.

Bristen på tillförlitlighet

En anledning att den nuvarande former av energiproduktion är så populära är att de kan användas var som helst och överallt. Vindkraft fungerar effektivt bara i områden där det finns regelbundna och förutsägbara vind, solenergi fungerar i områden där det finns en rimlig förväntan på sol varje dag. Områden med mindre förutsägbar väder måste förlita sig på andra sätt av makten. Även de utan någon form av resurser kan importera dem, och det är mycket lättare att transportera kol eller olja än det är att flytta moln eller omdirigera vind.

Kulturella fördomar

Det finns en skola som tyder på att många av den så kallade miljövänligare energiformer är bara grönare för de mest utvecklade länderna. Biobränslen, till exempel, skapar mycket mindre energi än USA faktiskt kräver, enligt University of Minnesota studie, om alla majs som odlas i USA användes uteslutande för biobränsle produktion och inte för mat, vi skulle behöva en Enbart tolv procent mindre olja. Samtidigt skulle vi behöva exportera mindre mat att länder som behöver det. Många nationer är beroende av avsalugrödor som säljer produkter som inte kan föda en nation som socker och kaffe att ha pengar för att köpa försörjning grödor (ris, bönor eller majs). Eftersom USA är en av världens största producent av majs, kan detta påverka kraftigt på världsmarknaden.

    Previous:nothing
    Next:gör glas akvarier
    
    Copyright © 2011 give2all.org