välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du gör din egen alun kristaller

Postad av : Valon Istrefi

Skapa kristaller av alun pulver är en enkel process som kan fyllas med material från hemmet och mataffären. Det kan lära barn om vetenskap, eller kan användas för att skapa dekorationer, brevpressar, eller dekorationer trädgård. Det tar ungefär tre veckor att göra din egen alun kristaller

Du behöver:.
PotAlum powderShallow dishGlass jarClothStringStick


1
Lägg 4 oz. . . av aluminium pulver till 2 koppar vatten över medelhög värme. Rör tills allt alun är upplöst, och lägga till ytterligare 4 oz. Fortsätt att lägga till och omrörning tills pulvret inte längre löser sig. Vattnet är nu mättad med aluminium.
2.
Bort blandningen från värmen och låt den svalna. Häll hälften av smeten i flat tallrik och låt avslöjats. Häll den andra hälften i ett glas burk och rör i ytterligare en matsked pulver. Täck med en handduk och låt på ett konsekvent varm plats.
3.
Samla kristaller som bildas i skålen när vattnet har löst sig. Detta kan ta flera dagar. Knyt ena änden av snöret runt pinnen och den andra änden runt den skördade största kristallen.
4.
Ställ pinne på toppen av burken så att kristallen hänger i strängen upphängd i blandningen. Byt burken i föregående varm plats.
5.
Bort kristallen från lösningen efter cirka två veckor, när det helt ska bildas. Upprepa denna process för resten av kristaller i skålen, om så önskas. Vanligtvis kommer från 5 till 10 små kristaller bildas i formen. Kommer dock en av dessa små kristaller leka dussintals större aluminium kristaller i burken. Kan

tips och varningar


  • Alun pulver återfinns på lokal apotek eller beställas online. Genom att förklara varje steg i processen och forska kemiska reaktioner som sker, inte ens barn utan en passion för vetenskapen kommer vara intresserade och utbildade. Detta är ett enkelt experiment att använda för en vetenskap rättvis projekt. Barnet kan genomföra varje steg ensam, samt förstå allt som händer.
  • Andas inte in eller förtäras alun pulver. Det är milt giftig och kan irritera hud och slemhinnor.
    Previous:nothing
    Next:problem med alternativa energikällor
    
    Copyright © 2011 give2all.org