välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur återger en havskatt?

Postad av : Annika Hultén

Du behöver:
6-tums järn bar20 fötter isolerad koppar wireMotorcycle eller ridning gräsklippare batteri

könsmognad

Innan fortplantning, har fisken att bli könsmogna. precis som med andra djur. I en studie av Robert C. Summerfelt och Paul R. Turner var Flathead havskatt konstaterades ålder 10 år innan han blev sexuellt mogna nog att reproducera sig.

Vattentemperaturer

Innan en havskatt kan återge, i det vatten där den lever måste nå ett visst temperaturintervall. Temperaturer runt 24 till 27 C (75 till 80 F) är perfekta för lek av de flesta typer av havskatt. Om vattnet inte når rätt temperatur kommer fisken reproducera inte. Catfish leker mellan mars och juni. Det är när vattnet i deras omgivning är en idealisk temperatur.

Lek

Lek är en process för lägga ägg. Den manliga och kvinnliga havskatt bygga ett bo i undervattensläge trä, ogräs eller klippor. Detta område är vanligtvis avskilt och enkelt bevakas från rovdjur. Honan lägger sina ägg i boet, vilket är en plan yta täckt av bubblor som produceras av föräldrarna.
Hon kan lägga från ett par hundra ägg till ca 21. 000. Ju äldre fisk och hur stor hon är avgör hur många ägg hon lägger. Hanen sprutar dem med sperma för att befrukta dem.
Några malar, såsom de vita och kanal sorter, vaktar sina ägg tills de kläcks. Det tar ungefär 10 dagar för havskatt äggen mogna och kläckas. När de kläckts är ungarna (kallas yngel) skyddad av mannen tills de är ungefär en vecka gammal. Efter att veckan är över, ynglen lämnar boet.

    Previous:nothing
    Next:karriärer i Forensics kriminologi
    
    Copyright © 2011 give2all.org