välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om växtodling

Postad av : Stefan Svensson

Enligt United States Department of Agriculture, är odling ett vanligt sätt att livsmedelsproduktionen i hela världen och dess betydelse förväntas inte minska i framtiden. Beskär odlingsteknik tillåta att livsmedel skall odlas och skördas en massa, och samtidigt minska riskerna med växtsjukdomar, insektsangrepp och otillräcklig jord hydrering. Frukt, grönsaker, spannmål, soja, nötter, tobak och bomull är viktiga livsmedel och jordbruksprodukter som produceras nästan uteslutande genom odling. Senaste tekniska framsteg har lett till förbättringar i odling, vilket resulterar i mindre skada på miljön och bättre skördar

Historia

Under den mesolitiska perioden, odling utvecklas, så större produktion av frukt och grönsaker som var större än tidigare sorter. Inledningsvis fokuserade odling på att öka avkastningen på livsmedel som växte naturligt i vilt. Områden som framgångsrikt skapat stora mängder grödor kunde transportera dessa livsmedel till andra regioner i världen. Dem som importeras grödor, ökad olika regioner deras sortiment av grödor med sådd av frukt och grönsaker, plantera dem och skörda dem för användning av lokala invånare. Modern stil odling först började runt om i världen att föda den växande befolkningen i civiliserade områden. Är

Geografi

odling sker i alla delar av världen, men vissa livsmedel odlas på olika geografiska platser på grund av klimatet och jordtyp. Grain grödor, som är den viktigaste födan för cirka 75 procent av världens befolkning, odlas främst i tempererade zoner med måttlig till låg nederbörd. Ris är en stor avkastning i Asien, och majs är starkt produceras i vissa områden i USA. Fruktgrödor är utspridda över hela tempererat, subtropiska och tropiska områden i världen, med mest mutter grödor som odlas i tempererade och tropiska klimat. Växtodling av grönsaker sker i nästan alla regioner i världen men grönsaksodlingar är generellt mer koncentrerat i USA, södra Europa och norra Afrika. Grödor som tobak och bomull odlas över hela världen.

Funktion

MSN: s Encarta Encyclopedia sägs att odling tillåter odling av olika växter, vanligen korn, frukt och grönsaker, att producera livsmedel för människor, foder för djur-eller industriell eller läkemedel ingredienser. Odling av grödor är också en populär metod för att utveckla och växande prydnadsväxter och andra produkter. De växter som odlas i växtodlingsgårdar variera beroende på gårdens storlek, läge och efterfrågan. Vissa växtodlingsgårdar finns tusentals hektar i storlek, medan andra gårdar är små tomter som inte är större än standard bakgårdar.

Fördelar

odling producerar den största delen av energi-källor konsumeras av människor och djur. När odlingen är exakt och fokuserad på en typ av gröda, är ger oftast högre och kvaliteten är generellt förbättrats. Växtodling är ansvarig för stora typer av livsmedel finns i lokala butiker och marknader, som gör en betydande inverkan på den totala kost och hälsa. Dessutom har tekniska framsteg banat väg för plogning, som erbjuder ett antal viktiga miljöfördelar, bland annat minskad jorderosion, minskad bränsleförbrukning när du använder utrustningen, minskad översvämningsrisker mindre luftföroreningar, lägre koldioxidutsläpp och återvändande av nyttiga insekter och djurliv.

Potentiella

odling är starkt påverkade av framsteg i tekniken. Precisionsodling använder teknisk utrustning som t. ex. geografisk information och system för global positionering för att samla in och dela information med anknytning till plantering, gödsling och skörd. Skördeutrustning med vågar kopplade till dessa enheter mäta avkastning, vilket gör att jordbrukarna att anpassa sig gödning och sådd på ansökan om att förbättra sin produktion. Bioteknik kan jordbrukare för att öka produktiviteten i sina jordbruk genom att producera hardy hybrider som motståndskraft mot sjukdomar och kräver mindre gödsling. Som framsteg inom teknik ökar, är halterna av växtodlingsgårdar förväntas öka i tur och ordning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org