välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

egenskaper av härdat glas

Postad av : Ulf Friberg

Glass är en av de tuffaste ämnena runt --- tuffare även än mjukt stål när den inte har några brister. Härdat (eller härdade) glas är den ursprungliga öppna konstruktionselement. Före tillkomsten av tuffa, nonscratch plast, var härdat glas som valts för dörrar, väggar och fönster bil och är fortfarande att föredra för sin klarhet och reflekterande kvaliteter

Du behöver:.
3 till 4 provrör med stoppers2 glas bowlsFirst skål : 1 l.
 destillerat water50 ml.
 väteperoxid (3 procent koncentration krävs) andra skålen: 1 l.
 destillerat vatten.
5 gram ammoniumkarbonat.
2 gram luminol4 gram natriumkarbonat.
4 gram kopparsulfat pentahydrat.

Flexibilitet

Härdat glas är mindre sprött eftersom anlöpning eliminerar brister som försvagar vanligt glas.

Densitet

Den intensiva värmen ( över 750 grader Celsius) för att hårdna glaset skapar en tät ytterkuvert som det kyls, vilket skapar bättre isolerande egenskaper.

Påverkan

Trekvartssida tum tjockt härdat glas tål effekten av en halv pund järn boll släpps från en höjd av 36 meter, men en jämförbar bit spegelglas kommer i allmänhet att gå sönder om vikten tappas från en höjd av 3 meter.

Ladda Styrka

Härdning gör glas som tål tusentals pounds per kvadrattum än spegelglas, vilket gör det till en favorit material för bordsskivor och andra bärande ytor.

Öppenhet

På grund av sin densitet är härdat glas i allmänhet mindre tydlig och transparent än jämförbara spegelglas och är ofta färgad eller belagda med reflekterande material, som också skyddar ytan.

Säkerhet

Härdat glas smular snarare än splittring, vilket är en bättre drag för användning som kan bli föremål för plötsliga krafter, som bil vindskydd.

strukturella egenskaper

Arkitekter välja härdat glas för ytterväggar, dörrar, även byggnader i orkanen zoner --- någonstans ett exceptionellt starkt, flexibelt, öppet material behövs.

    Previous:nothing
    Next:Hur hittar en fasan mat?
    
    Copyright © 2011 give2all.org