välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en glöd pinne

Postad av : Valon Istrefi

Kommersiella Glow Sticks är cool, men de kräver en del svårare att hitta ingredienser för att göra hemma. Du kan fånga kraften i kemiluminiscens (göra ljus från kemi) genom att göra en hemmagjord glöd pinne. För behållare att härbärgera din glödande goo är att använda tydlig provrör med lock eller tak bägarna är bäst

Du behöver:. .
2 liter vatten, divided2 medium glas bowls50 ml
 på 3 procent väte peroxide4 gram natrium carbonate0.
4 gram kopparsulfat pentahydrate0.
2 gram luminol.


1.
Späd väteperoxid med hälften av vattnet (1 liter) i en av glasskålar. Du kan hitta väteperoxid på någon butik, i allmänhet i apoteket avsnittet.
2.
Häll resten av vattnet i den andra skålen, tillsätt sedan natriumkarbonat. Den natriumkarbonat kommer att binda övriga ingredienser tillsammans.
3.
Tillsätt pentahydrat kopparsulfat och luminol till den andra skålen. Den koppar sulfat bistår luminol i glödande under den kemiska reaktionen.
4.
Fyll hälften av provrör med utspädd väteperoxid. Fyll resten av vägen med luminol blandningen. Locket och skaka försiktigt för att blanda de två lösningarna tillsammans
5
Dämpa belysningen och titta på när väteperoxid börjar oxidera (lägg syre molekyler) till luminol blandningen -. . Därmed glöd som den kemiska reaktionen äger rum. Glöden ska pågå i tre till fem minuter.

Tips och varningar


  • Don't äter den blandningen glöd klubban.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör ett fall museum display
    
    Copyright © 2011 give2all.org