välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en analog väderstation

Postad av : Charlotte Wannberg

Det finns två centrala begrepp i att bygga en analog väderstation. Det första är att denna typ av väderstationen är en samling av instrument. Många analoga väderstationer är helt enkelt en barometer och en termometer monterad på en platta, men andra är långt mer avancerade med flera instrument. Den andra är att vissa av instrumenten måste båda vara skyddad från de mycket väder som de ska mäta, medan det fortfarande är utsatta nog för att ta avläsningar

Du behöver:.
Plywood boards2x4s HammerSledgehammerSawScrewdriverDrillNailsBolt remmar eller tunga staplesCaulking gunCaulkScrap lumberAnalog väder instrument.

byggandet av stationen


1.
Såg plywoodskivor för sidorna på din väderstation box. Storleken på detta fält och ergo styrelser, beror helt på hur många av de instrument som anges i stegen nedan som du vill lägga till. A 2 "kub bör vara tillräcklig för alla behov, men lådan kan lätt göras större. Lämna en sida av lådan öppen. Styrelserna för den sida av lådan skall skäras med en liten vinkel på toppen, så kommer taket ha en lutning för regnvatten deformation. Klipp sidorna så detta lutning är riktad bort från den öppna sidan.
2.
Såg golvet och taket på stationen rutan. Golvet ska passa lådan jämnt, men taket bit ska överlappa de flesta av kanterna med en centimeter, och den främre, öppna sidan av minst två inches.
3.
Nail boxen tillsammans.
4.
Dreva lederna av taket styrelsen för extra skydd.
5.
Såg 2x4s eller liknande bitar virke så att ändarna är spetsiga. För en liten väderstation, får endast en 2x4, används som ett spel eller post, vara nödvändigt. En stor en kommer att kräva fyra, som fungerar som ben i lådan.
6.
Kör 2x4 tjänster till marken med en slägga. Använd hårda slag, och vara noga med att inte slå dem så hårt att den plana änden splitterskydd. Dessa skall ordnas så att de matchar hörn stationens plywoodlåda.
7.
Använd skrot virke för att ge inläggen styvhet vid montering om du gör det här jobbet på egen hand.

8.
Gå med i rutan och benen inlägget av spikning ihop dem, kör naglarna i vinkel och så poäng inte kan sticka ut i rutan.

Lägga Instruments


1.
Lägg till en väggmonterad analog barometer inne i stationen rutan. Detta mäter lufttryck, och måste gå i rutan, för att skydda den från väder och vind. Dessa bör komma med enkla satser för hängande där antingen en krok eller en skruv.
2.
Lägg till en väggmonterad kvicksilver termometer på insidan av stationen. Dessa också normalt kommer med sin egen form av att montera dem, så hur du går beror på termometern du har.
3.
Lägg en analog hygrometer. Detta mäter luftfuktighet och även bör skyddas från väder och vind.
4.
Lägg till en regnmätare på taket av stationen. Detta beror på regnmätare, och kan antingen fästas direkt på taket, eller skruvade eller häftas med en mast på sidan av lådan. Det viktiga är att oavsett vilken typ av regnmätaren du skaffar måste den når ovanför taket och har fri tillgång till regn.
5.
Lägg till en vindflöjel. Detta kommer sannolikt att vara i ett kit som innehåller en mast, så detta måste häftas, skruvas, eller bultas fast i sidan av väderstationen. Kontrollera att höjden är den rätta så att vindflöjel är helt fri från alla andra instrument.
6.
Lägg till en analog mätare vindhastighet, eller vindmätaren. Dessa kommer att fastställas till en mast, och komma med kablage, eftersom de arbetar genom att snurra i vinden och skapa en svag elektrisk ström. Ju större vinden, desto större ström, och detta läses av en meter. Fäst masten precis som med vindflöjel och eventuellt regnmätare, och borra ett hål i sidan av lådan stor nog att föda ledningarna genom. Placera mätaren i lådan.

Tips och varningar


  • instrument som inne går behöver direkt exponering utanför atmosfären för att fungera ordentligt, men behöver inte utsättas för vind och regn. Det är därför de hålls inne i en låda, men den ena sidan är helt öppen och utsatt.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör Glow Sticks glöd igen
    
    Copyright © 2011 give2all.org