välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en glöd pinne hemma?

Postad av : Jeanette Morales

Om du är den sortens person som är intresserad av att göra saker hemma istället för att bara köpa dem i affären, kommer detta projekt att vara rätt dig perfekt-att göra en glöd sticker grundläggande kemi ingredienser. Effekten är omedelbar och glöden varar i flera minuter. I själva verket spåra upp ingredienserna kan vara den svåraste delen av hela projektet

Du behöver:.
3-4 provrör med stoppers2 glas bowlsFirst skål: 1 l.
 destillerat water50 ml.
 väteperoxid (3 procent koncentration krävs) andra skålen: 1 l.
 destillerat vatten.
5 gram ammoniumkarbonat.
2 gram luminol4 gram natriumkarbonat.
4 gram kopparsulfat pentahydrat.


1.
Blanda 1 liter vatten med väteperoxid i ett av glasskålar.
2.

Blanda de övriga ingredienserna tillsammans i den andra glasskål. Se till att inte splatter blandningen på huden eller kläderna.
3.
Fyll hälften av klarglas provröret med väteperoxid blandning.
4.

Fyll resten av klarglas provröret med luminol blandningen, lämnar tillräckligt med utrymme för den gemensamma jordbrukspolitiken.
5.
locket snabbt provröret och skaka kraftigt. Blandningen ska börja glöda i provröret som väteperoxid börjar oxidera luminol blandningen. Den hemlagade glöd minnet bör pågå i ungefär 3 eller 4 minuter före den kemiska reaktionen slits ut.

Tips och varningar


  • Istället för provrör, försök att vända flera olika behållare i Glow Sticks. Använd någon liten genomskinlig burk, såsom små plast schampo eller flaskor lotion. Rengör alltid behållare noggrant före användning. Få containrar redo att ta emot blandningen genom att sätta dem på några tidningsartiklar. Ställ locket till behållaren bredvid flaskan eller provröret så att du snabbt försegla den efter att kombinera de ingredienserna.
  • svälja inte denna blandning. Även om det inte nödvändigtvis giftigt, är det inte tänkt att konsumeras.
    Previous:nothing
    Next:egenskaper av härdat glas
    
    Copyright © 2011 give2all.org