välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

identifiera fjärilar

Postad av : Magnus Ekblad

viktigaste punkterna

Förutom flygel mönster finns fyra till fem huvudpunkter att leta efter när man vill identifiera en fjäril eller någon medlem av beställa Lepidoptera-som även nattfjärilar. Dess form, storlek, hållning och flyg stil är viktiga indikatorer på vilka arter det kan vara. När fjärilen påträffades är också en indikator, liksom vilken årstid det är finns i. Det finns hundratals arter av fjärilar i Nordamerika, av vilka några kunde spänner över en handflata och andra storleken på en miniatyrbild. Alla har vackra mönster.

Var man hittar dem

Fjärilar kan observeras över hela världen och finns på blommor, i kanten av lera pölar och dammar, de toppar av kullar, bland mat växter där de låg larv eller nära andra saker som de kan dra till sig-till exempel SAP eller ruttnande frukt. Fjärilar är inte heller alltid följs i sin vackraste form bevingade, men kan också ses i sitt larv eller puppa skeden av livet. Det faktum att manliga och kvinnliga fjärilar av samma art ofta har lite olika märkningar skall beaktas också.

Referens och Jämförelse

Observationer refereras med ett fält guide, såsom Kaufmans Focus Guides "Fjärilar i Nordamerika "eller Peterson Field Guide-serien" Eastern fjärilar "eller" västerländska Fjärilar. "Dessa böcker i allmänhet sätts upp i sektioner av färg eller märkning typer för enkel användning. " Fjärilar är i Nordamerika "ställa upp i det avsnitt i Swallowtails och Parnassians, vita och svavel, koppar och Harvester, Hairstreaks, Blues, Metalmarks, Longwings och Fritillaries, Crescents och Checkerspots, Typisk Brushfoots, Satrys, Spread-wing skeppare, Gräs skeppare och Giant skeppare.

Kontrollera om

Det kan finnas flera fjärilar i en guide som ser ut som de skulle kunna vara en inloggad utanför. Men beskrivningen i boken måste matcha verkliga fjäril i storlek, form, vinge mönster, beteende och olika livsmiljöer. När en fjäril i boken matcher den observerade fjäril närmast, det jämförs sedan igen med andra källor. Allvarliga lepidopterists kommer att klassificera sina resultat genom att deras vetenskapliga (latinska eller grekiska) namn. På så sätt är de inte förväxlas med flera vanliga benämningar på samma art eller underart.

    Previous:nothing
    Next:rengöring ett mikroskop
    
    Copyright © 2011 give2all.org