välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är äppelsyra?

Postad av : Annika Hultén

Äppelsyra är en organisk förening som används i livsmedel för att skapa sur eller tårta smaker. Det är också används för olika ändamål och är vanligt förekommande som en naturligt förekommande förening. Den skördas vanligtvis från frukt källor, vilket gör det en frisk och naturlig tillsats som inte kommer att skada dig som vissa syntetiska ämnen som används av samma anledning

kemiska sammansättning

Äppelsyra är en typ av karboxylsyra. Dessa typer av syror är kännetecknas av att ha strängar av oädel föreningar som innehåller kolatomer fäst med dubbelhäftande bunden syreatomer och föreningar hydroxid.

Källor

Frukt är den viktigaste källan till äppelsyra. Det finns i högst halter när frukten är omogen.

Discovery

Carl Wilhelm Scheele upptäckte äppelsyra i år 1785, när han utvinns det från äppeljuice. År 1789 var dess namn föreslogs för första gången. Är

livsmedelstillsatser

äppelsyra tillsättas i vissa livsmedel för att ge det en super sur smak, ibland i stället för den smak som citronsyra. Super surt godis, såsom Stridsdelar, använda äppelsyra att ge dem en stark, syrlig smak.

Växter

Äppelsyra produceras i vakten celler i växter. Detta gör att vatten kan flöda in vakten cellerna, vilket öppnar stomin av en anläggning.

    Previous:nothing
    Next:vad är CWD?
    
    Copyright © 2011 give2all.org