välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

som uppfann solenergi?

Postad av : Ulf Friberg

På ett sätt, ingen "uppfann" solenergi-det är något som alltid har varit med oss ända sedan solens värme började gnistor kemiska reaktioner på jordens yta. Men frågan om när människor först aktivt utnyttjas solenergi, och som utvecklade solenergisystem vi har idag, är intressant

Definition

"Solenergi" är namnet på solens strålning, som avges i vågor, som når jordens atmosfär. I modern tid, kallas den ofta ett "alternativ energi".

Tidig historia

Användningen av solenergi började mycket tidigt i människans kultur. Tidiga kulturer fokuserade det med linser för att starta bränder, byggt hem från sol-energi-absorberande material för att hålla dem varma, och även maximerad solen för att hjälpa grödorna att växa.

Modern utveckling

År 1839 fransk fysiker Alexandre -Edmond Becquerel observerades först "solceller effekten"-hur solenergi kan användas för att utlösa en kemisk reaktion som genererar elektricitet.

Vidareutveckling

solceller Effekten var närmare av Albert Einstein 1905. Hans pionjärarbete vann honom Nobelpriset. Det banade också väg för den moderna vetenskapen om solenergi.

Solceller

solceller, som effektivt kan utnyttja solenergi för praktiskt bruk, först blev tillgängliga på 1950-talet. På 1970-talet hade dessa celler förbättrad effektivitet och minskade i pris.

Fun Fakta

satelliter används några av de första solceller för elproduktion. Idag är de flesta satelliter helt eller delvis drivs med solenergi.

    Previous:nothing
    Next:depression symtom på råttor
    
    Copyright © 2011 give2all.org