välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man använder en spegelteleskop

Postad av : Stefan Svensson

En spegelteleskop kan vara en av de roligaste och givande delar av fritidsartiklar för science-minded individer. Intressanta astronomiska fenomen är spridda över hela kalendern och det finns så många stjärnor och planeter att titta på som du aldrig kommer att undersöka dem alla under din livstid. Med ett spegelteleskop, har du bokstavligen en livstid av underhållning. Följ dessa steg för att ställa upp och börja använda din

Du behöver:
spegelteleskop
. Telescope stativ eller stå.
Utbytbara teleskop okular.
Stjärnkartor.
Liten ficklampa.


1.
Få ut din teleskop, stativ och alla dina tillbehör inomhus eller under dagen. Om du har den ursprungliga dokumentationen som följde med teleskopet, få ut det och bekanta dig med teleskopet grundläggande delar och funktioner.
2.
Kontrollera att du har identifierat okularet montera och har bekantat dig med teleskopets mekanism för att byta okular. De flesta teleskop har egna låssystem för att hålla okularen på plats, men nästan alla av dem kan manipuleras utan verktyg av något slag.
3.
Leta reda på sökaren. Detta är en separat okular som används för att rikta teleskopet, och det ska vara omgiven av skruvar som du kan dra åt eller lossa för hand för att ändra sin ståndpunkt.
4.
Studera din stjärna diagram. Du kan behöva hänvisa till dem ofta vistas utomhus på natten, men eftersom de blir svårare att se, du är bättre genom att lära sig så mycket du kan i förväg.
5.

Vänta på kvällen, så ta alla dina teleskophelheter till en mörk clearing. Helst vill att du ska vara i totalt mörker, städer och till och med gatorna område tenderar att ha för mycket omgivande ljus för visning. Du bör också ställa upp i ett område där det finns få eller inga träd som kan skymmer sikten.
6.
Ta lenscap bort av teleskopet.
7 .
Lägg det lägsta effektläge okularet på teleskopet. Rikta teleskopet på natthimlen och flytta runt tills du kan se månen i mitten av okularet. Månen gör ett perfekt mål för att rikta teleskopet, eftersom det är ljust och lätt att känna igen.
8.
Titta genom sökaren. Lossa och justera skruvarna runt sökaren att manipulera sin ståndpunkt. Du ska kunna se en hårkors i mitten av omfattningen, justera skruvarna tills hårkorset är centrerade perfekt på månen
9
Börja observera natthimlen när ditt teleskop. . är korrekt justerade. Vid behov hänvisa till din stjärnkartor med hjälp av en liten ficka ficklampa, men kom ihåg att ge dina ögon en stund att återanpassa sig till mörkret efter skinande ljuset varje gång.
10.
tillbaka linsskyddet när du är klar att observera och packa upp ditt teleskop säkert, helst i ett fall för detta ändamål.

Tips och Varningar


  • hög kvalitet teleskop kan kosta flera hundra dollar, så det lönar sig att handla klokt och bekanta dig med teleskop varumärken före köp.
  • Använd aldrig ett teleskop för att titta direkt in i solen.
    
    Copyright © 2011 give2all.org