välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om granit

Postad av : Jeanette Morales

Granit är en magmatisk sten som förekommer allmänt i naturen och används ofta inom byggbranschen. Bitar av granit i allmänhet är stora och mycket hårda tills den bryts upp i mindre bitar. Eftersom det är en sådan gemensam sten, det är ofta stött på och har använts av olika skäl under de senaste

Färg

färg granit varierar beroende på sammansättning och särskilda mineralogi av berget. Dessa färger varierar från rosa, till olika nyanser av grått, till svart.

Geografi

Granit är vanligt över hela världen där det är en del av kontinental jordskorpa. Vissa områden är mer kända för kommersiella granit skörd, såsom Brasilien, Norge, Indien, delar av Spanien och vissa regioner i USA.

Radioaktivitet

Som de flesta naturliga stenar är granit radioaktivt, men det händer ha en högre räkna av uran än bergarter som kalksten. Men det fortfarande inte utgör någon akut hälsorisk för människor.

Använder

I forna tider var granit används för att skapa arkitektoniska strukturer, till exempel Röda pyramiden i Egypten. Idag är det också används inom byggsektorn, och är vanligt golv kakel och bänkskivor köket också.

Klippklättring

granitklippor är mycket eftertraktade av amatörer och professionella rock klättrare lika. Detta är på grund av deras friktion och den naturliga sprickor som bildas i berget, gör stora hand en fotfästen.

    Previous:nothing
    Next:som uppfann solenergi?
    
    Copyright © 2011 give2all.org