välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av glödlampor

Postad av : Magnus Ekblad

Eftersom uppfinningen av den första effektiva glödlampan av Thomas Edison år 1878, har glödlampan gått igenom en rad förändringar. Efter el blev ett vanligt verktyg under 20-talet, nya typer av glödlampor hjälp med ökad inomhusbelysning behov och energiförbrukning frågor. Mycket av dessa förändringar från det ursprungliga glödlampa kommer i form av nya trådar och användning av vakuum-förslutna gaser

Du behöver:
cayennepeppar, flingor eller pulver
. Flaska med tabasco.
Milt flytande rengöringsmedel.
Vatten.
Sprayflaska.
Kommersiella pepparspray.

Bländande

Dessa är vanliga glödlampor som använder volframtrådar som värms med el. Denna reaktion gör att lampan att lysa. Glödlampor använda merparten av den energi som den skapa värme. De volframtrådar ändras ofta bryta på grund av plötslig ökningar av energi när den slås på.

Halogen

Som en glödlampa använder en halogenlampa en volframtråd. Men det är inneslutna i ett rör som innehåller halogen gas. Denna kemiska reaktion gör att tungsten för att varar mycket längre än en traditionell glödlampa. Halogenlampor inte kan vidröras, som oljor från fingrarna försvaga glaset och kan få dem att bryta.

Lysrör

lysrör arbete genom att skicka elektricitet genom ett rör fyllt med kvicksilver och argongas. Ultraviolett strålning produceras som samverkar med fosfor beläggning på glaset, som sänder ut ljus. Dessa lökar använda reaktorer som ska reglera spänningen.

LED

En ljusavgivande solid-state diod (LED) lampa inte använda en glödlampa eller gas som helst. Den består av fast dioder som avger ljus när drivs med el. Dessa lampor producerar inte mycket värme och har en längre livslängd än andra typer av glödlampor. Men producerade volymen av ljuset är mindre än andra former av belysning.

Lågtrycksnatriumlampan

Anses av US Environmental Protection Agency att vara den mest effektiva av all belysning metoder, lågtrycksnatriumlampan lampor är mest vanligt i utomhus och användning av infrastruktur. De kräver uppvärmning perioder och en ballast ungefär som ett lysrör.

    
    Copyright © 2011 give2all.org