välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om mänskliga lins öga

Postad av : Jonathan Nyberg

Det finns flera komponenter som utgör det mänskliga ögats anatomi. Dessa delar, såsom linsen, näthinnan, hornhinna, stavar och koner är nödvändiga för vision

Syfte

När människor ser, beror det på att deras ögon är bearbetning av ljuset som reflekteras från föremål. Syftet med objektivet är att fokusera dessa ljusstrålar in i ögat. Linsen är ansvarig för cirka 20 procent av den optiska kraften i ögat, beroende på Georgia State University's hemsida på ögon anatomi.

Storlek

Georgia State University ögat anatomi plats rapporterar att objektivet är cirka 9 mm i diameter och 4 mm tjocka. Linsen är flexibel och ändrar form beroende på hur långt ett föremål är. När ögat fokuserar på ett långt objekt, blir linsen tunnare. Det blir rundare och tjockare när man fokuserar på närmare objekten.

Villkor

missbildade eller skadade linsen kan orsaka synproblem. Linsen, som normalt är klart, ibland blir mörkare eller grumlig. Detta är känt som en grå starr, som kan avlägsnas genom operation. Normal objektiv är formade som sfärer, människor med objektiv mer cylinderformad kan ha en astigmatism. Astigmatisms orsaka synskada eftersom det inte finns någon specifik fokuspunkt för ögat.

    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org