välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur delar jag upp magnesiumklorid från silverklorid?

Postad av : Annika Hultén

Magnesiumklorid är lättlösligt i vatten medan silverklorid är svårlösligt. Kemister åtgärd löslighet i mol per liter, vilket betyder att antalet mol som löses upp i en liter vatten, där en mullvad är 6,022 x 10 till den 23 atomer eller molekyler. Det molar löslighet silverklorid vid rumstemperatur är en ren 1,33 x 10 till -5 mol per liter. Dess löslighet minskar ytterligare i en lösning av magnesiumklorid, och lägga till salt (NaCl) kan minska lösligheten av silverklorid ytterligare.

Du behöver:
Filtrerpapper
. Salt (natriumklorid).
Vatten.
Bägare.
Magnesiumklorid och silverklorid.


1.
Tillsätt magnesiumklorid och silverklorid till vatten i en bägare (om de inte i vatten redan). Det silverklorid är svårlösligt och bör därmed ansamlas i botten av behållaren.
2.
Om nödvändigt, tillsätt natriumklorid (salt) att fälla de återstående silverklorid. Mängden salt bör du lägga beror på hur mycket silverklorid du har råd att lämna i lösning. Mängden upplöst silverklorid är redan mycket minimal, men att lägga salt kommer att minska det ännu längre (upp till en punkt). Det molar löslighet silverklorid i denna lösning är lika med 1,77 x 10 till -10 dividerat med kloridjon koncentrationen i mol per liter, med tanke på att varje mol magnesiumklorid löst i vatten kommer ger 2 mol kloridjoner lösligheten av silver klorid i magnesiumkloridlösning är redan minimala, så du behöver bara lägga till salt om det är nödvändigt att extrahera ännu mer silverkloriden från lösningen.
3.
Häll lösningen genom filtrerpapper att ta bort silverklorid.

    Previous:nothing
    Next:anläggningar i den alpina Biome
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org