välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur gör jag vattnet vistelse i en kopp medan den är upp och ner?

Postad av : Magnus Ekblad

Krafter allvar och lufttryck kan ofta uppfattas som mysterier, särskilt för unga studenter. Du kan säkert föreläsning dina elever eller barn om hur dessa krafter fungerar, men de ska vara mer benägna att komma ihåg om du visar dem. Hands-on experiment ge eleverna ett annat sätt att minnas och behålla information. Plus, de är underhållande och ge barnen en chans att gå runt och umgås

Du behöver:. .
Vattenglas
Vatten.
Kartong torget.
Stor och tydlig glasskål.
Karamellfärg.

lock Glas


1.
Fyll ett dricksglas ungefär halvfull av rumstemperatur vatten. Placera en bit tunn kartong ovanpå koppen. Kontrollera att kartongen täcker hela munnen av koppen. En marginal på omkring en tum på varje sida av koppen fungerar bra.
2.
Placera din hand platt mot kartong, håll den tätt mot mynningen av glas. Det är viktigt att kartong är lufttät mot glaset. Annars kommer experimentet fungerar inte.
3.
Lyft glaset, håller kartong på plats. Vänd glaset upp och ner, vattnet skall stanna kvar i botten av glaset. Flytta handen långsamt från kartong. Det bör finnas kvar, också. Lufttryck skapar ett vakuum inuti glaset, hålla vatten och kartong fortfarande.

Dränkbar Glas


1.
Fyll en djup, klar salladsskål med vatten. Drip lite karamellfärg i vattnet och rör om tills det är homogent blandade i vattnet. Använd en väl synlig färg som blått, grönt, rött eller lila. Orange fungerar om det är ganska mörkt.
2.
Sätt ett dricksglas i sidled, och doppa den helt i din sallad skål så att glaset fylls helt med vatten. Vänta tills alla bubblor sluta se till att den helt är fylld.
3.
Vrid långsamt glaset upp och ner under vattnet. Ta försiktigt tag i botten av glaset, och sakta lyfta upp den utan att höja kanten av glaset över vattnet. Vattnet bör förbli, orörlig, inuti glaset. Vattentrycket driver upp och håller vattnet på plats.

    Previous:nothing
    Next:vit ibis kost
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org