välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar LC50-värden

Postad av : Ulf Friberg

Enligt US Environmental Protection Agency, är LC50 definieras som den koncentration av en kemikalie i luft eller vatten som förväntas leda till döden i 50 procent av försöksdjur som lever i som luft eller vatten. Med tester vanligtvis på möss eller råttor, på LC50 nivå 50 procent av försöksdjuren dör efter en enstaka exponering. Tester görs för att avgöra LC50-värden specificera vad djuret används i testet. Medan toxicitetstester på möss och råttor inte alltid riktas mot människor, är LC50-värdet viktiga och används för att vara på den säkra sidan när människor runt materialet.

Du behöver:
försöksdjur för att testa
. Kemikalier som testas.
Laboratoriemiljö.


1.
Skriv ut ditt test standarder till att omfatta vad djur kommer att testas, hur många djur i varje testgrupp, vilka koncentrationer av de kemiska kommer att testade och längden på exponering.
2.
Angående en grupp försöksdjur till en koncentration av kemikalien i en kontrollerad laboratoriemiljö. Fortsätt tills alla grupper, utom kontrollgruppen, utsätts för en av varje olika koncentrationer av kemikalien.
3.
Definiera LC50-värdet som den lägsta koncentration av kemiska, i delar per miljon (ppm), där minst 50 procent av försöksdjuren dör.

    Previous:nothing
    Next:bergarter i badlands
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org