välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man ska värdera fraktionerad exponenter

Postad av : Jeanette Morales

英文博客的留言增加外链 链接的有效力 一些可以发锚文本签名的 做链接的重要规则 英文网站优化工具大全

En exponent i matematik innebär att vidta ett antal och lyfta upp det till en viss makt, att makt är exponenten. En exponentiell uttryck lyder "y" upphöjt till av "x", med "x" är exponenten. När exponenten är uttryckt som en bråkdel, kallas det en fraktionerad exponent

användning av Fractional exponenter

Fractional exponenter används ofta i ekonomiska beräkningar. Anta att du vill beräkna den månatliga motsvarande en årlig ränta. Ett sätt att göra detta är att ta (1 + i) till makten av 1 /12, subtrahera sedan 1 för att få månatliga ränta som är lika med i.

Viktigt Bestämning

Att veta det värde som ska användas som din exponenten är avgörande för beräkningen. För att utvärdera kvadratroten av ett tal, höjer du den till makt 1 /2. På samma sätt för en kub rot, upphöja er till kraften i 1 /3. Om du har sju månader kvar på en investering med en årlig ränta i, skulle du använda (1 + i) upphöjt till 7 /12 till beräkna det förväntade värdet vid utgången av investeringen sikt.

Använda Calculator

För att beräkna någon exponentiell uttryck på vetenskaplig miniräknare, först skriva in numret som du vill ta upp. Tryck sedan på den grå funktionsknappen "Y" med ett "X" på sin övre högra sida. Du skriver exponenten nästa. För en fraktionerad exponent, tryck på "(" och sedan ange din fraktion som "nummer" delat med "nummer" och tryck sedan på ")". Tryck på "=" för att få resultatet.

    Previous:nothing
    Next:användning av aluminium kristaller
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org