välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

blommande växter kontra icke-blommande växter verksamhet

Postad av : Charlotte Wannberg

Växtliv kommer i många former. Vissa växter är svampliknande formationer på marken, andra stiger högt över marken. Några har färgglada blommor och andra har ätliga frukter och grönsaker. Två kategorier av anläggningar är vanligast bland dem alla. Blomväxter och icke-blommande växter

kärlväxter

Ett av de vanligaste sätten att kategorisera växtarter är genom att separera dem i icke-vaskulära och kärlväxter. Icke-kärlväxter innehåller någon typ av kärlsystemet, som rör sig vatten och mineraler i hela fabriken genom rören. Dessa växtsorter kallas mossor och inkluderar mossor, levermossor och hornworts.

Kärlväxter innehålla ett nätverk av fartyg som transporterar viktiga ämnen till olika delar av anläggningen kroppen. Kärlväxter kan ytterligare delas in i blomväxter (blomväxter) och icke-blommande växter (gymnospermer).

Seed skydd

Kärnan Skillnaden mellan blomväxter och gymnospermer att skydda utsädet. Angiospermer skydda sina frön med kvinnliga vävnader kallas endosperms, som omger fröet och ge den vatten och näringsämnen medan det utvecklas. I fruktplantor utvecklar frövitan vanligen i växtens frukt, som innehåller fröet i den.

Frön av gymnospermer förbli oskyddade under utveckling. Dessa frön kallas naken, med hänvisning till sin brist på omgivande kvinnliga vävnad.

Angiosperms

Angiosperms är de mest utvecklade av växtarter, med de mest komplexa vaskulära system. Deras unika drag är deras blommor som tillåter dem att lätt kunna identifieras. De är de mest förekommande formen av organism på jorden och innehåller de flesta grönsaker, blommor, frukt, spannmål, säd, gräs och hårda trädslag.

gymnospermer

Fyra typer av växter kategoriseras som gymnospermer: Cyadaophyta (Cyads), Ginkgophyta (Ginkgo), Gnetophyta (Gnetae) och Coniferophyta (barrträd). Barrträd är de vanligaste gymnosperm och inkluderar ceder, gran, gran, tall och jätteträd furu. De har ofta nål-formade blad och kottar björn.

Reproduktion

En angiosperma reproduktiva organ finns inom blomblad. Dessa organ omfattar manliga ståndare och den kvinnliga pistillen, som ligger mellan dem. Den övre delen av pistillen innehar pollenkorn, som djur, lockade av de färgglada kronbladen, samla på deras kroppar och spridas till andra blommor i deras väg. De pollenkorn innehåller anläggningens spermie. När de levereras till en ny blomma, säden landar på blommans äggstocken. Ett av dess spermier ansluter sedan till ägget i växtens äggstocken och bildar en ny anläggning embryo. En annan spermie från pollen utgör frövitan. Under utvecklingen embryot blir utsädet, som skyddas av frövita.

I gymnospermer den manliga konen innehåller pollen, som släpps under våren. Vinden bär pollen till en kvinnlig kon, och spermie i pollen når äggcell, gödsling ägget. Produkten är en ny anläggning embryo. Embryot utvecklas till ett frö, och en gång mognat, faller till marken där den växer till en ny anläggning.

    Previous:nothing
    Next:kid verksamhet i södra Kalifornien
    
    Copyright © 2011 give2all.org