välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur placera inokulerade agarplattor i inverterad position

Postad av : Jonathan Nyberg

Vid studiet av mikroorganismer, är det nödvändigt att vetenskap studenter och forskare att odla kulturer eller specifika stammar av bakterier. För att göra detta är en petriskål laddad med ett ämne som kallas agar, som är en neutral odlingssubstrat liknar gelatin. När agar hälls i en petriskål som förberedelse för en kultur, är det kallas en agarplatta. Det är nödvändigt och viktigt för att lagra eller inkubera agarplattor med lock för att förhindra kontaminering. Dessutom måste de förvaras eller ruvade upp och ned för att förhindra kondens droppar som kan bildas på locket.

Du behöver:
Täckt petriskålar fyllda med agar


1
Efter hälla steriliserade agar i steriliserade petriskål, omedelbart placera en cover på. . den för att förhindra kontaminering.
2.
Håll skal på de petriskålar försiktigt men bestämt när du vänd dem. Den agar kommer vara fast nog att hålla sig till botten av skålen.
3.
Placera agarplattor försiktigt upp och ner på ett galler för att ge agar tillräcklig tid för att svalna och stelna. De kan staplas i detta läge. Placera dem upp och ner som förhindrar kondens som kan samlas på omslaget droppar på agar själv. Om de inte kommer att användas omedelbart, skall de staplas i omvänt läge i ett kylskåp.
4.
Inokulera agarplattor med bakterier eller andra kulturer som krävs i experimentet eller labbet test. Sätt tillbaka locket på petriskålens omedelbart för att förhindra förorening från luftburna organismer. Stäng omedelbart av agarplatta upp och ner igen.
5.
Placera inverterad, inokuleras agarplatta inuti en inkubator noggrant. Se till att placera den nivå och hålla det omvänt. De kan staplas på detta sätt. Den uppochnedvänd förhindrar fukt förlust för inokulerade agarplatta. Dessutom förhindrar det kondens droppar på agar, som kan sprida mikroorganismer ryckigt på mediet, snedvridning av resultaten av försöket eller laboratorietest.

Tips och varningar


  • Agarplattor kan vändas, staplade och förvaras i kylskåp i upp till tre månader om de inte inokuleras omedelbart.
  • Om agar vidrörs av din hand eller någon annan osteriliserade föremål kan den inte användas. På samma sätt, om locket inte är placerade direkt på petriskålen efter hälla agar eller ympas på agarplatta, kan den inte användas. Den resulterande föroreningen kommer att förvränga resultaten av försöket eller lab test.
    Previous:nothing
    Next:hur är rubiner behandlas?
    
    Copyright © 2011 give2all.org