välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

lima bönor projekt

Postad av : Charlotte Wannberg

Du behöver:
mineraliska eller stenprover
. Skala.
u00A3 2
 slägga (tillval).
Mejsel (tillval).
Handskar.
Skyddsglasögon.
Rock torktumlare.
Assorted tumbling gryn.
Vatten.
Grus och sand (tillval).

Det finns många olika projekt och aktiviteter som kan göras med hjälp limabönor tillsammans med andra relativt billiga och vanliga produkter. Dessa projekt och experiment är pedagogiska, visar saker som hur växterna växer och vilka effekter dessa. Och eftersom de är relativt enkla, de är bra idéer för skolprojekt vetenskap och presentationer för barn.

Lima Bean Tillväxt miljöövervakning

Detta är ett enkelt experiment, vilket kan göras med små barn, att följa tillväxten av limabönor. För detta projekt behöver du stora limabönor (belopp som du önskar), små väskor smörgås och pappershanddukar. Blötlägg limabönor i vatten över natten och sedan placera en Lima böna i varje sandwich påse tillsammans med en bunt fuktig pappershandduk. Täta väskor och stift dem på en anslagstavla, konstatera och registrera deras tillväxt. För att förhindra mögel och mögel från att växa, kanske du vill öppna påsar varje gång på ett tag.

För att göra detta experiment mer intressant, prova att placera väskor i olika miljöer för att se om detta har en effekt på bönan tillväxten. Till exempel tejp en av väskorna i ett fönster samtidigt som en annan i en mörk garderob för att se hur ljuseffekter tillväxt.

"Jack och Beanstalk" Lima Bean Observation

Detta Lima böna projekt är ett som är bra att göra med små barn, eftersom det inbegriper den klassiska barns berättelse "Jack och Beanstalk. " Vad du behöver för detta experiment är några torkade limabönor (minst fyra), pappersduk, små plast smörgås påsar små plastmuggar och jord. Läs historien med barnen och sedan visa dem limabönor och berätta för dem att de kan odla sin egen bönstjälk. Plantera bönor i de två följande sätt: Fyll plastmuggar halvvägs med jord, placera två limabönor i varje och täck med mer jord. För resten av limabönor, placera en i varje plastpåse tillsammans med en tuss fuktig pappershandduk. Placera båda grupperna av limabönor i ett soligt, väl upplyst område. Se till att vatten bönorna i kuporna regelbundet och observera skillnader i tillväxten av bönorna i jord och bönor i säckarna.

effekten av vatten Fukt och Worms på växters tillväxt

Syftet med denna mer avancerade försöket är att utreda huruvida markfuktighet och daggmaskar har en effekt på tillväxten av limabönor. För detta projekt behöver du 18 limabönor, vatten, 6 krukor, 1. 320 g jord, 12 daggmask (kan köpas på djuraffärer), 1 flaska Schlutz växtnäring, en hink som rymmer 1000 ml, och en dosmått. Placera 220 g av jorden i varje kruka och etikett tre av dem: "regnigaste med maskar", "Fuktig med maskar", "Dry med maskar. "Märk de andra tre" blötaste "," wet ",". . Torr "Placera fyra maskar i alla de tre första krukor sedan, med hjälp av fingrarna eller en penna, poke tre 1-tums djupa hål i en triangulär formation i varje av de sex krukor. Droppa en Lima böna i varje hål, täcka dem med jord och klappa den försiktigt ner. sedan fylla hinken med 1. 000 ml vatten och tillsätt 7 droppar av växtnäring till den. Använd detta vatten att ge näring åt växter: Vattna torra krukor med 50 ml vatten, den våta krukorna med 100 ml vatten och de blötaste potter med 150 ml. Vattna blommorna, med dessa exakt samma mängder vatten och växtnäring varje dag och observera. Spåra hur mycket växter med och utan daggmaskar och med olika nivåer av fukt växa för att se om det finns en skillnad.

    Previous:nothing
    Next:odling av silkesmaskar
    
    Copyright ©2011