välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av fossila fynd

Postad av : Jeanette Morales

Den fossila dokumentationen är en instrumental verktyg för att utforska livets historia, som sträcker sig tillbaka miljontals år in i jordens förflutna. Små ledtrådar från en fossil kan berätta en hel del om organismen, såsom när den dog och viktigast var den kom ifrån

fossil

Den fossila dokumentationen är beställning av fossil hela geologisk tid i berglager som ackumuleras och form. Senaste lager är nära toppen, och äldre lagren mot botten. Genom att observera sammansättningen av äldre skikt, kan vi upptäcka vad jorden var som i den gamla tidigare. Det är dock fossilization sällsynta och det kan bara ge oss ögonblicksbilder av tidpunkter. Föreställ Jordens historia utlagda som kronologisk fotografier på en vägg. Den fossila dokumentationen är inte perfekt, men det kan ge oss en rättvisande bild.

Geokronologi

Den fossila dokumentationen kan beställas enligt geologiska segment av tid. Den längsta perioden, en eon, kan vara upp till en miljard år långa. Den Hadean, Arkeiska och Proterozoiska eoner utgör omkring 89 procent av jordens de 4,5 miljarder år historia. Den fanerozoiska eonen omfattar de senaste 545 miljoner år, runt när komplicerade liv, såsom trilobiter började dyka upp. Eons kan delas upp i epoker, perioder och epoker. Den nuvarande eran, den kenozoiska började 65 miljoner år sedan med förlorat dinosaurier. Den kvartära perioden gäller tidigare 2,5 miljoner år. Och holocen epok är de senaste 10. 000 åren av mänsklig civilisation.

Dating

Forskare använder radiometrisk datering för att få en ålder av ett fossil lager. När hälften av ett ämne sönderfaller till ett annat element, kallas det en halveringstid. Kalium-argon datering är populär för gamla prov eftersom det tar hälften av kalium ca 1,25 miljarder år att sönderfalla i argon. När något som en magmatisk sten kristalliserar, är det "nollställs", vilket innebär att den har rent kalium fångade inom. Genom att mäta förhållandet mellan kalium till argon, kan en ålder av ett lager skall bestämmas.

Lager

Att veta den ungefärliga åldern på en fossil är ofta en fråga om att veta det lager som det är fångade i. Letar du i ett lager som motsvarar Juraperioden, till exempel, kan ge paleontologerna ett fönster där det fossila kan uppstå. En noggrann analys behöver göras för att upptäcka en mer exakt ålder. Det är dock lagret i sig som är daterad, vilket kräver stenar med inslag som lätt kan dateras.

Tree of Life

Hela fossila dokumentationen är välordnad enligt evolutionära historia. Det kan berätta när en art levde och oftast den typ av miljö där den levde. Det kan ibland även erbjuda oss en bättre uppfattning om hur organismer utvecklats. Utvecklingen av arter representeras av ett stort livets träd. Liksom ett släktträd, är det verkligen om flödet av genetisk information. Individer är relaterade till varandra genom genetiska likheter men är alltid i färd med förgreningar ifrån varandra med ytterligare genetisk isolering. Arterna är bara en större genetiska skillnader

släktskap

Den fossila dokumentationen låter oss förstå hur organismer avser:. Där de är lika eller olika. Det ger också biologer för att göra förutsägelser. Valar ansågs ha utvecklats i eocen epok om 55 till 34. 000. 000 år sedan. Med hjälp av denna förutsägelse var många fossil som gav biologer en mer rättvisande bild av val evolution. Med tiden visade dessa fossil att förlora mer och mer användning av sin bakbenen tills valar småningom ärvde mycket små delar. På grund av livets träd ständigt förgrenar emellertid inte samhörighet inte nödvändigtvis direkt härkomst, precis som en brorson är nära besläktad men är inte avkomma.

    
    Copyright © 2011 give2all.org