välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är den mineral grafit bildas?

Postad av : Ulf Friberg

Basic Mineral och Graphite Properties

Mineraler är naturligt förekommande oorganiska ämnen. Grafit, som de flesta mineraler, är en förening av element. Närmare bestämt är grafit bildas av ett band av kolatomer. Identifiera mineraler sker genom att notera särskilda utmärkande egenskaper som säger oss något om hur mineraler bildas. Temperatur och tryck i miljön av bildandet bestämmer dessa resulterande egenskaperna hos mineraler. Utmärkande egenskaper för grafit är att det är en av de mjukaste mineral, dess metallisk lyster och "svart grå till brungrå" strimma det lämnar när de dras på en yta. Grafit används för ett smörjmedel, pennor, flygplan, golfklubbor och oräkneliga andra varor där lätta, starka material behövs. Alfa och beta typer av grafit har lite olika kristallina strukturer som påverkar deras hårdhet. Utgör både artificiellt och naturligt, är den unika kovalenta bindningen nyckeln till vad som gör grafit skiljer sig från andra helt kolbaserade mineraler såsom kol och diamanter.

Grafit's Carbon Bond

Bildandet av grafit sker när diamanter är relativt nära ytan. Enligt United States Geological Survey, skillnaden mellan naturligt bildar grafit och diamant är arrangemanget av kolatomer. Diamanter har en tight kovalent bindning som gör dem så hårt, medan grafit bildas orsakar ett svagt blad som Bond som gör den extremt mjuk. Denna obligation är svag på grund av lager bildandet av starkare kovalenta bindningar som gör att lagren till bild, anger Interactive bibliotek EDinformatics. Intensiv hetta och tryck över tid tvingar svagare lager av grafit för att bilda det strama kristallstrukturen av diamanter. Tidens mer tid tillåter diamanter som är på eller nära jordens yta för att uppleva ett slags specificering av de obligationer, som leder tillbaka till grafit bildas.

Mer om Graphite Bildning

Att vara kolbaserat, grafit startar som ruttnande växter och djur materia. Värme och tryck omvandla det till saker såsom torv, brunkol, bituminös kol, bituminöst kol, antracit och diamanter. Med miljontals år, händer grafit bildas först efter diamanter bildas och sedan brytas ned till de mjukare form av kovalent bindning diskuterats ovan. Grafit är betydligt vanligare i jordskorpan än diamanter och är den mest stabila formen av kol när under normala ytan villkor.

    
    Copyright © 2011 give2all.org