välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är mat mineraler?

Postad av : Jan-Olof Stoor

En del av den kemiska bränsle i mat som hjälper till att hålla våra kroppar friska kallas mat mineraler, trots att du egentligen inte äter bitar av stenar. Du äter bara kemikalier som innehåller spår av element. De kallas också kost mineraler eller mineraltillskott. Mineraler utgör vitala funktioner i kroppen

Du behöver:.
Boks filtrera
. undergravel filter plåtar.
bit skum.
grus.

Överväganden

Mat mineraler finns i alla belopp du behöver för att förbli frisk om man äter en balanserad och varierad kost, liksom en massa färsk frukt, grönsaker och proteinkällor som kött eller bönor. Men om du inte har en balanserad kost, sedan ta en mineraltillskott kan vara nödvändig. Vissa människor har kroppar som har svårt att absorbera vissa typer av mat mineraler som järn, och måste ta tillskott av mineral

Typer

Mat mineraler kan delas in i två huvudtyper:. Macrominerals och spårämnen. Du behöver mer av macrominerals som kalcium, klorid, fosfor, kalium, natrium och svavel. Spårelementen omfattar zink, järn, koppar, mangan, jod, koppar, kobolt och fluorid. Med undantag av jod, som finns i saltet, både macrominerals och spårämnen kan hittas i mat, mineralvatten och speciella formuleringar piller som kan hittas över disk.

Funktion

Mat mineraler hjälper kroppens organ, system, ben och celler på olika sätt, beroende på vad vissa livsmedel mineral de är. De hjälper även vitaminer och andra näringsämnen för att arbeta mer effektivt i kroppen. Till exempel hjälper kalcium växa och behålla friska ben, medan zink hjälper kroppens naturliga immunförsvar.

Storlek

Se Resurser för ett diagram på det rekommenderade dagliga intaget av mat mineraler så du vet hur varje spår mineral och macromineral mycket du behöver ta på en dag. Dessa belopp fastställs av Världshälsoorganisationen (WHO). Många förpackade livsmedel har etiketter näring att lista ut, bland annat till hur mycket av det rekommenderade dagliga intaget av föda mineraler i sin produkt bidrar till att göra val. Kontrollera med din läkare hur mycket du behöver, beroende på din personliga hälsa.

Missuppfattningar

När det gäller mat mineraler, mer är inte bättre. Du kan få sjuka från att ta för mycket av något livsmedel mineral, samt vitaminer, örter eller andra naturliga produkter. Bara för att maten mineraler är naturliga betyder inte att de kan vara kraftfulla medicin. De måste behandlas med respekt och inte sväljas i mega-doser. Använd inte denna artikel i stället för din läkare eller dietist om råd.

    
    Copyright © 2011 give2all.org