välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om Tap inlåning vatten mineral

Postad av : Ulf Friberg

Som alla som har flyttat till en annan stad eller stat kan säga, är inte allt vatten skapade lika. Vissa källor av vatten är mer benägna att bära mineraler och andra avlagringar som kan förändra smaken på vattnet, eller ens täppa rör och kranar. Förståelsen av några av de vanligaste mineralerna som finns i kranvatten kan göra behandla problemet enklare och billigare i längden

Typer

Det finns flera olika typer av mineraler som kan visas i kranvatten i någon kommun, som sträcker sig från den faktiska till den förhatliga. Några av de mer harmlösa mineraler är koppar, magnesium, svavel och natrium, och är i allmänhet inte något problem för de flesta konsumenter. Andra naturligt förekommande mineral kan vara problematiskt och beror på placeringen av kranvatten källan (se Resurser för detaljer), och kan innehålla bly, litium, silver och även uran. I stort är dock de flesta av dessa mineraler är mycket små, särskilt i behandlat vatten, och i allmänhet inte utgör någon stor övergripande hälsorisk för befolkningen i allmänhet. Den vanligaste och mest problematiska mineralfyndigheter är kalk, rost och kalcium. Dessa tre är de mineraler som tenderar att täppa rören, missfärgar vattnet, och lämna "tvål avskum" och andra avlagringar rester som kan ackumuleras över tiden och bli problematiskt att ta bort utan att använda starka kemikalier.

Identifiering

lättast att identifiera är rost. Rost kommer från avlagringar av järn, i en förening eller annat som oxideras. Järn kan finnas i grundvattnet, eller kan leechar i rören från andra källor. Rost kan också vara ett resultat av en äldre varmvattenberedare som långsamt frätande inifrån. Rostfläckar sänkor, bassänger, duschar och andra källor till vatten med en orange restmängd som är kvar av upplöst, oxiderade järn partiklar som fäster vid mikroskopiska sprickor och skrymslen av en yta och bygga upp där.

Geografi

Geografi spelar en stor roll i att avgöra om byggas upp inne duschen eller på dig kran är kalk. Lime är oftast resultatet av grundvattnet som passerar genom stora delar av semi-porös kalksten. Kentucky, till exempel, sitter på en stor hylla med kalksten och många av de bäckar och bifloder floden matas genom bäckar, som väl upp genom kalkstenen outcroppings. Även om detta kan ge en speciell smak som främjar produktion av bourbon, (och kommer) kalk kan täppa rören till nästan värdelöshet. Med tiden gör kalk små insättningar på kopparrör som vanligen används för att ge vatten till ett hus. Kalken byggs upp på fogar eller böjar på kopparrör och långsamt bygger upp murar som allvarligt kan begränsa sitt flöde. Dessutom bygger kalk upp på duschmunstycken och kranar där den möter luften, och börjar att åter stelna. Resultatet är en hård, kalkhaltig, oattraktiv uppbyggd som är svår att få bort.

Effekter

Kalcium är ett mycket vanligt, naturligt förekommande mineral som orsakar problem med användare av kranvatten. Även små mängder av kalcium är nödvändigt för att avgifta vattnet kan för mycket kalcium i vatten leder till bygga upp som täpper igen rören och orsakar hälsofrågor. Till exempel kan alltför högt kalciumintag hos människor resultera i njursten eller stenar i gallblåsan. Kalcium är den viktigaste determiner av "hårt" vatten-vatten med hög förekomst av lösta mineraler i den. Hårt vatten gör tvålar svårt att lödder, minskar effektiviteten i lite vatten-användning av maskiner (diskmaskiner, tvättmaskiner, etc. ), och kan irritera eller "torka ut" mänsklig hud.

Förebyggande /Lösning

Det enklaste sätt att behandla vatten är att installera ett system avhärdare. Det vanligaste är en så kallad "mekanisk" eller "jonbytare", som använder vanligt salt att göra kalcium och kalk i vattnet inert, och utbyte dessa mineraler med natrium. En annan metod är att använda en magnetisk vattenavhärdare som ändrar polaritet mineral joner som passerar genom magnetfält och hindrar dem från att lockas till rören som bär vatten. Vattenfilter kan också vara ett alternativ, som hålen i pappersfilter att vatten kan passera utan partiklar över en viss storlek (vanligen mäts i mikrometer) har fastnat i filtret, periodiskt byte av filter krävs. Slutligen finns det kemiska behandlingar som kan läggas till vissa apparater såsom tvättmaskin som kemiskt neutraliserar hårt vatten, men gör inget för att lösa problemet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org