välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är mineralet hematit minerade?

Postad av : Jeanette Morales

Inledning

Hematit är ett mineral som. är en matt röd färg när den är i jorden. Liksom alla mineral, kan de bilda till kristaller och hematit kristaller är en metallisk gråblå. I länder som Brasilien, är detta mineral används som ett strykjärn källa. Hematit kan också användas för att göra billiga smycken.

Hur är Hematit Minerade?

Hematit gruvor är vanligtvis i form av ett dagbrott. Ett dagbrott är massiva konstgjorda hål som är kvar utsätts för naturliga element. Det första är sten och mineraler bort med sprängämnen för att spränga berget. Då bergarter och mineraler tas bort genom att placera dem i massiv dumper. Dessa lastbilar kan bära ett genomsnitt på 150 ton. Allt detta lagras sedan i en stor lagerbyggnad, och alla berg skräp kommer så småningom sättas in i en bergtäkt.

Vad händer när en Hematit avlägsnas FOM jorden

mineral tas sedan bort från berget genom att använda kaustiksoda och majsstärkelse. Vatten används för att samla alla mineral som är mycket fint som kallas deslime förtjockningsmedel. Vattnet är generellt förs in från en annan plats i vatten lastbilar. Ofta vattnet källor är i närheten eller vattendrag. Mineralet blir tunga av stärkelse och soda, så det kommer att sjunka till botten som berget flyter upp och kan tas bort som en biprodukt som kallas svans skräp.

Vattnet dräneras och blandningen sedan till en korrekt mängd kalksten och dolomit. Detta belopp är enligt kundens krav. Då detta sker, är ånga till för att avlägsna vatten eftersom det under denna fas vattnet är svårare att få bort. Malmen är sedan rullade med bentonitlera för att hjälpa den rulla i för små dime stora bollar. Kulorna är en grön färg nu och kommer att sättas in i en eld som är upp till 2200 grader Fahrenheit. När dessa små bollar kyls, de är laddade och levereras. Vattnet som togs bort kommer att återanvändas eller töms. Gruvavfallet kommer att placeras i ett stenbrott. Den färdiga produkten skickas sedan till köparen av en liten sjöfarten lastbil.

    
    Copyright © 2011 give2all.org