välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur många mineraler med havssalt?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Havssalt kommer direkt från ett hav eller sjö, och odlas genom att hälla naturligt saltvatten i stora brickor, och gör det möjligt att avdunsta naturligt. Havssalt beskrivs som mer smakrika och har en tydlig, "ren" smak. Eftersom det inte är raffinerat, den innehåller små mängder av mineraler som järn, magnesium, kalcium, kalium, zink och jod, som alla är avgörande för att bibehålla god hälsa

Iron

Järn är en av de mest nödvändiga mineraler som behövs för en god hälsa, eftersom det ger för syre ska levereras till kroppen. Omkring två tredjedelar av järn som finns i den mänskliga kroppen finns i hemoglobin-det protein i röda blodkroppar som ansvarar för syrgastillförsel till vävnaderna-medan en minut mängd järn finns i myoglobin, som levererar syre till musklerna. Järnbrist ger trötthet, slöhet och minskad immunitet mot vanliga sjukdomar.

Magnesium

Magnesium, den fjärde mest förekommande mineral i människokroppen, finns i ben, vävnader kropp, organ och blod, och det krävs att behandla cirka 300 biokemiska reaktioner som sker i kroppen. Några av fördelarna med magnesium inkluderar normalisera blodtryck, hålla pulsen stabil och stärka immunförsvaret. Det finns också belägg för att korrekt intag av magnesium förebygger och stabiliserar sjukdomar såsom hjärtsjukdomar, diabetes och högt blodtryck.

Kalcium

Kalcium är den vanligast förekommande mineral som finns i kroppen, med 99 procent finns i skelettet (inklusive tänder), och resten i blodet och muskelvävnad. Detta mineral är nödvändigt för att säkerställa adekvat muskler och blodkärl kontraktion och utsöndring av olika hormoner. Bone kontinuerligt genomgår en process för nedbrytning och resorption. Utan kalcium kan benförlust inträffa, vilket ökar risken för benskörhet hos äldre vuxna.

Kalium

Kalium, förutom att vara ett mineral, är också en elektrolyt, som tillsammans med natrium, klorid, kalcium och magnesium , hjälpa el organet genomföra. Kalium är nödvändigt för korrekt njur-och hjärtfunktion, och är också kritisk till normal matsmältning och muskelfunktion. Kalium är särskilt viktigt att något medicinskt tillstånd som kan orsaka dess utarmning, som diarré, kräkningar och kraftig svettning, samt tillstånd såsom Crohns sjukdom, som hämmar kalium absorption.

Zink

Zink är en nödvändig mineral som förstärker immunförsvaret och snabb läkning av kött sår. Dessutom är det som krävs för normal utveckling av den mänskliga kroppen under graviditeten, uppväxtåren. Till skillnad från andra nödvändiga mineraler, har den mänskliga kroppen inte en utsedd "lagringsutrymme" för zink. Därför måste det intas dagligen genom en riktig kost, eller genom kosttillskott.

Jod

Samtidigt som människor behöver väldigt lite jod, är detta spårämne en av de mest avgörande för en god hälsa. Efter jod intas, är 75 procent riktas till sköldkörteln, vilket i sin tur, producerar hormoner som behövs för att reglera ämnesomsättningen. Jod är särskilt viktigt för växande barn, medhjälp i mental utveckling och tillväxt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org