välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

riktningar för fågelholkar

Postad av : Jan-Olof Stoor

Fågelholkar är ett effektivt sätt att locka en av naturens mest säregna och populära fåglar. Dessa matare tenderar att vara starkt, hållbart, billigt och lätt att rengöra. Göra nektar för mataren är också en enkel process nästan vem som helst kan hantera. Flera faktorer kan påverka mataren förmåga att attrahera kolibrier. En dålig plats, dålig nektar, och en clunky matare kan hindra både fåglar och fågelskådare. Det bästa sättet att undvika denna situation är att hitta en feeder som är liten, enkel och ljus.

Du behöver:
Hummingbird feeder
. Vatten.
Sugar.
1 pott.
Spis.
1 sked för att blanda.

Att välja det bästa Feeder


1.
Välj en mindre storlek feeder, helst runt 8 oz. Större matare kan locka fler kolibrier, men den stora mängden nektar de innehåller kan förstöra om inte konsumeras tillräckligt snabbt.
2.
Kolibrier attraheras av den röda färgen, så välj en röd feeder . En röd feeder innebär också att du inte behöver att färga nektar rött. Enligt Operation Ruby Throat, finns det inga vetenskapliga bevis för att röd färg är skadligt för kolibrier. Ändå är det bäst att hålla nektar blandningen alla naturliga när det är möjligt.
3.
Välj en matare med ett litet antal lösa delar. Ju fler delar en feeder har, desto svårare är det att rengöra.
4.
De vanligaste typerna av kolibri matare material är glas och plast. Båda är lika kan locka kolibrier. Valet är mest en smaksak.

göra Hummingbird Nectar


1.
Koka en full gryta med vatten.
2.
Mät upp mängden vatten som du behöver efter en 4:1 förhållandet mellan vatten och socker. Till exempel, om du vill göra en kopp nektar, mäta upp en kopp kokande vatten och tillsätt sedan 1 /4 kopp socker.
3.
Blanda 04:01 blandning av vatten och socker medan vattnet fortfarande är varm.
4.
Låt blandningen svalna till rumstemperatur.
5.
Häll blandningen, som nu är ätbara nektar, direkt i kolibri mataren.

hitta den bästa placeringen


1.
Hitta en plats som är tillräckligt hög för att vara utom räckhåll för hundar, katter och andra djur som kan tänkas störa feeder .
2.
Placera mataren på en plats som lätt kan ses av kolibrier, utan även av dem som vill se dem. Även om kolibrier kan finna en feeder inbäddat i ett träd, kan du och andra kolibri bevakare inte att kunna se på grund av överhängande grenar och löv. Kolibrier har inget emot att flyga ute i det öppna, så välj en plats där mataren är synlig från flera vinklar.
3.
Placera mataren på en plats där buskar, växter och träd är tillgängligt för kolibri. Kolibrier inget emot flyger i öppna, men de skrämmer lätt. De kan vara mer säker på att det finns en flyktväg nära mataren.

Tips och varningar


  • Alla fågelholkar är lika kan locka kolibrier, men olika material har olika fördelar. Till exempel, glas matare är starka och kan steriliseras lätt, men man faller från kan orsaka mataren att splittras. Å andra sidan kan plast matare hantera en nedgång utan att bryta, men ljusa färger börjar blekna med tiden. När det gäller att besluta om det bästa materialet, plocka mataren som bäst passar dina behov.
  • vatten för nektar blandningen måste kokas innan det mäts ut eftersom en del av vattnet avdunstar. Om du skulle mäta upp en kopp vatten för din nektar och koka en kopp i en kruka, har du mindre än en kopp när vattnet har kokat på grund av avdunstning. Detta gör att förhållandet mellan vatten och socker vara något av.
    
    Copyright © 2011 give2all.org