välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vetenskap astronomi aktiviteter för barn

Postad av : Magnus Ekblad

Astronomi kan fånga fantasin hos vem som helst som tar en stund att titta på himlen. Att få barn intresserade av denna vetenskap är lätt genom att helt enkelt låta dem gå ut, astronomi grunderna är synliga för blotta ögat. Som barn ska lära sig, idéerna är stora och utsikten är stor i den mycket viktiga vetenskapen om astronomi.

Sunlight

Den första aktiviteten som du kan göra är att visa ett barn hur himlen ändras från dag till natt . Helt enkelt ha barnet vara så tills det är dags för solnedgång. Ta med dem till en plats där de kan se solnedgången ordentligt. Förklara hur som solen, strålar av solljus passera genom mer och mer av atmosfären. Detta orsakar endast den röda lampan måste framgå. Så småningom inget ljus kan ses från solen och rymden blir synlig.

Månen

Nästa fenomen att lära barnen om är månen. Ta barn utanför varje kväll i en månad och visa dem hur månen förändringar faser. Fokusera på New Moon, Full Moon, Avtagande och vaxning faser. Visa dem hur jorden blockerar strålarna från solen för att göra varje fas.

Stjärnor

Den sista och mest produktiva delen av astronomin är den kategorisering och studier av stjärnor. Det finns en häpnadsväckande mängd stjärnor i universum och vi kan bara se en bråkdel av dem från jorden. Det enklaste sättet att lära barnen om stjärnor är att lära dem konstellationer. Konstellationer är grupperingar av stjärnor som de visas i särskilda former. De gör stjärna grupper igen på himlen. Den första som du kan lära barnet är Orion. Det är en ikon form av stjärnor som liknar en man. De tre stjärnorna i bältet punkt till vänster för att den ljusstarkaste stjärnan på himlen är Sirius B. En annan viktig konstellation Karlavagnen, en gruppering av stjärnor som ser ut som en slev som är en del av Ursa Major Constellation.

    
    Copyright © 2011 give2all.org