välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

egenskaper plan speglar

Postad av : Magnus Ekblad

En plan spegel är en spegel med en plan yta, dvs ett plan. Badrum speglar och dressing speglar är båda exempel på plan speglar. Alla plan speglar dela vissa fysiska egenskaper som de inte delar med böjda speglar som konkava speglar.

Reflexionsvinkeln är lika med infallsvinkeln

När en ljusstråle träffar en plan spegel, studsar den igen i en vinkel som är lika med vinkeln slog det på. Om till exempel en ljusstråle slog spegeln vid 45 ° från vinkelräta, skulle det studsa av spegeln i 45 ° vinkel. Om ljus träffar en spegel rakt (med en infallsvinkel på 0 °) är det reflekteras rakt bakåt. Forskarna statliga denna regel som "vinkeln av eftertanke är lika med infallsvinkeln. "

Mirrors Skapa virtuella bilder

När ljuset från ett objekt träffar en spegel rakt skapas en virtuell bild. Denna bild kallas "virtuella" eftersom den visas i en annan plats än där ljuset kommer ifrån. Bilden verkar vara bakom spegeln, men ljuset faktiskt kommer från framför spegeln.

Speglar Creat Proportionell bilder

Trots att bilden bakom spegeln är en virtuell bild, är det styrs av regler. Avståndet mellan virtuella föremål bakom spegeln är lika med avståndet för den verkliga objektet från spegeln. Till exempel, om du stod 2 meter framför en spegel och tittade på din bild, skulle du se en spegelbild av dig själv 2 meter bakom spegeln, eller fyra meter framför dig. Proportionerna av föremålet är identiska med det verkliga objektet denna sträcka. Så om en sex fot-lång man med axlar två meter bred betraktar sig på ett plan spegel två meter framför honom, kommer han se en sex fot-lång man med två fot och breda axlar fyra meter bort.

    
    Copyright © 2011 give2all.org