välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

gemensamt stöd system i kroppen

Postad av : Charlotte Wannberg

Bones kan ge strukturellt stöd för kroppen, men leder ställa strukturellt stöd mellan ben och hjälpa ansluta dem. Skarvar finns i många olika typer beroende på deras särskilda förhållanden och behov i kroppen

Skarvar

En gemensam (även känd som en artikulation) är den bindväv i området av kontakt eller nära kontakt där ben möts. De erbjuder stöd och stötdämpare för skelettet. Stabilitet förstärks genom ligament, som är tätt packade vävnad av kollagen fibrer som håller benen tillsammans.

Flyttbarhet

En synarthrosis gemensamt är nästan fast eftersom kontakterna mellan benen är bara åtskilda av ett tunt lager fibrös bindväv som suturer i kraniet. Amphiarthroses lederna är något lös och ansluts via hyaline brosk som mellan revbenen och bröstbenet. Diarthrosis lederna är de mest rörliga, och de finns i sex olika typer som anges nedan.

Ball-och Socket och Condyloid

boll-och-socket joint är en boll-formade ben som i axel eller höft som passar in i hålighet i ett annat ben, vilket möjliggör ett komplett utbud av rörelser. Den condyloid gemensamma är en oval condyle som passar in i en elliptisk hålighet, vilket möjliggör vinkelrörelser men ingen rotation här typen av gemensamma sker i händer och fötter.

Sadel och Pivot

Sadeln gemensamt kräver en konkav ben till passar in i en konvex ben, så att varje är böjd ifrån varandra. Tummen är den enda sadeln leder i kroppen. Den vridbara leden inträffar när en rundad yta av ett ben passar in i ringen för en annan, som möjliggör för roterande rörelse. Ett exempel innefattar gemensam mellan axeln och Atlas i nacken.

Gångjärn och Gliding

gångjärn gemensamma är en konvex projektion (som ett rör) som passar i en konkav depression (som en halfpipe), tillåter endast böjning och sträckning som i armbågen. Den gled eller flyg gemensamt är två ben som rör sig mot varandra, vilket möjliggör att skjuta och vrida ut i carpals av handleden.

    
    Copyright © 2011 give2all.org